https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Državno tekmovanje iz astronomije na soboški gimnaziji

Gimnazija Murska Sobota, 15.01.2013 ob 8:15  

V soboto je na gimnaziji v Murski Soboti potekalo državno tekmovanje iz znanja astronomije.

V soboto je na gimnaziji v Murski Soboti potekalo državno tekmovanje iz znanja astronomije, katerega je organiziralo društvo DMFA Slovenije. Na GMS je potekalo tekmovanje za učence in dijake iz severne in severovzhodne Slovenije. Vsega skupaj se je udeležilo nekaj čez 130 tekmovalcev, ki so bili po kategorijah razdeljeni po razredih osnovne šole in na srednjo šolo. Od tega so se na državno tekmovanje uvrstili tudi trije dijaki GMS.

Tekmovanje iz znanja astronomije je relativno novo, saj je bilo prvo izvedeno komaj leta 2009/2010.

Glavni cilji tekmovanja pa so:

  • Širjenje in poglabljanje znanja astronomije,
  • primerjanje znanja astronomije med dijaki,
  • popularizacija astronomije,
  • odkrivanje in spodbujanje nadarjenih dijakov,
  • motivacija za nadaljnje poglabljanje znanja s področja astronomije,
  • spodbujanje druženja mladih iz različnih šol in okolij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.