https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Učenca Glasbene šole Beltinci osvojila zlato priznanje Avsenik 2013

22.01.2013 ob 12:30  

Na najprestižnejšem mednarodnem tekmovanju narodno zabavne glasbe iz klavirske in diatonične harmonike za nagrado Avsenik 2013, ki je kot že 7. po vrsti minuli vikend potekalo v Begunjah pri Avseniku, sta nastopila tudi učenca glasbene šole Beltinci, Domen Baša in Tilen Horvat in sicer pod mentorstvom prof. Boštjana Baše in Dejana Raje ter oba osvojila zlato priznanje.


Pravzaprav ne bi mogli lepše začeti jubilejnega leta 60 obletnice Avsenikove glasbe, kot prav s srečanjem tako velikega števila ljubiteljev harmonike. Letos jih je tekmovalo  kar 106, kar dokazuje, da je Avsenikova glasba, ki sta jo tako uspešno v svet ponesla in razširila brata Slavko in Vilko ter njun Ansambel bratov Avsenik, še kako živa, da jo imajo ljudje in tudi mladi radi, ter, da ne bo nikoli odšla v pozabo.

7. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Slavka Avsenika je potekalo od sobote, 19. januarja, do nedelje, 20. januarja, v dvorani Pod Avsenikovo marelo v Begunjah na Gorenjskem, komisijo, ki je ocenjevala tekmovalce pa so sestavljali Slavko Avsenik mlajši, Igor Podpečan (vodja ansambla Igor in zlati zvoki) ter Werner Lexer (avstrijec, uveljavljen komponist, izdelovalec violin, vodja godbe).

Vsak tekmovalec je tekmoval z dvema skladbama in sicer eno obvezno in eno po lastni izbiri iz Avsenikovega repertoarja. Domen Baša je pod mentorstvom prof. Baše, v kategoriji klavirska harmonika (do 12 let) prejel zlato priznanje, prav tako zlato priznanje in 2. nagrado v kategoriji diatonična harmonika, pod mentorstvom Dejana Raja. Tilen Horvat je v kategoriji diatonična harmonika, pod mentorstvom Raja osvojil zlato priznanje.

Obvezno skladbo sta tekmovalce spremljala: na kitari - Renato Verlič (član nekdanjega originalnega Avsenikovega ansambla) in Klemen Repe (akademski glasbenik-pozavna, bariton, sicer pa član ansambla Gregorji).

Velik uspeh in priznanje za učenca Glasbene šole Beltinci, mentorja in celotno Pomurje

Tekmovanje  Avsenik 2013 se vse bolj uveljavlja in postaja eno največjih tovrstnih tekmovanj v državi in Evropi. Tako se tekmovanja vsako leto udeležuje vse več tekmovalcev, zlato priznanje učencev glasbene šole Beltinci pa je nedvomno velik uspeh in priznanje tako za šolo, učenca, njuna mentorja in ne nazadnje za celotno Pomurje.

    Fotogalerija