https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Dušan Lanščak na čelu Pomurskih mlekarn zamenjal Bernardko Hlebič

24.01.2013 ob 11:57  

Zaradi precejšnjih težav v poslovanju je nadzorni svet Pomurskih mlekarn okrepil upravo in za predsednika izbral domačina Dušana Lanščaka, dosedanja direktorica Bernardka Hlebič pa je postala članica dvočlanske uprave družbe.

Konec lanskega leta so namreč v nadzornem odboru sklenili, da reorganizirajo in okrepijo upravo, zato so začetku decembra objavili razpis za predsednika uprave, hkrati pa so vodjo finančno-računovodske službe Igorja Kosa imenovali za prokurista. Izmed šestih prijavljenih kandidatov se je nadzorni svet, s Francem Küčanom na čelu, v ponedeljek odločil za ekonomista Dušana Lanščaka, s katerim je predsednik NS podpisal individualno pogodbo o zaposlitvi, poroča Delo

Foto: Jože Pojbič, Delo

Dušan Lanščak, ki je skoraj 25 let delal v nekdanji murskosoboški trgovinski družbi Potrošnik, nekaj časa pa je bil tudi direktor mlekarne ter predsednik združenja predelovalcev mleka v Tuzli v BiH pravi, da je njegov cilj razviti mlekarstvo in živinorejo v Pomurju, ki ima za to odlične naravne danosti. Nazadnje je bil na vodilnem mestu prav tako v živilskopredelovalni industriji v Srbiji. Nadzorni odbor pa od novega vodstva pričakuje vzpostavitev dobrih odnosov, ureditev finančnega sistema z reprogramiranjem posojil ter celovit program prenove.

Lastniki lani zamenjali nadzorni svet

Zaradi težavah v tretji največji slovenski mlekarni je junija 2012 predsednica prejšnjega nadzornega sveta Andreja Komel na hitro odstavila direktorico Bernardko Hlebič in sama za nekaj časa prevzela vodenje mlekarne. Lastniki so na poletni skupščini zamenjali nadzorni svet ter Hlebičevo znova imenovali na mesto direktorice, predsednik nadzornega sveta pa je postal Franc Küčan. Takrat so tudi ugotovili, da so bili ovira dobremu delu med drugim tudi slabi odnosi med zaposlenimi in da so odkupne cene mleka zaostajale, tako da se je kar nekaj večjih kmetov odločilo mleko prodajati drugim mlekarnam ali odkupovalcem. 

Lani polmilijonska izguba

Pomurske mlekarne so lani odkupile in predelale okoli 65 milijonov litrov mleka, zaposlovale 170 ljudi in ustvarile okrog 42 milijonov evrov prihodka. Izguba v letu 2011 je znašala 1,2-milijona evrov, lanska pa bo, kot je povedala dosedanja direktorica Bernardka Hlebič, približno polovico manjša. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2013 ob 21:28 Tešanovčar gost

      pa nemate nikoga čednoga za predsednika nadzornoga odbora. Pa kak je lejko nadzoruje človik z osnovno šolo, ali von pa tak paše ker vij se v številke razmite, njemi so pa važne nagrade" več njemi date bole te imeli mer"

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2013 ob 23:56 felix gost

      Zdaj so se zbrali najbokši kadri ka spucajo ka je še ostalo,kak na Potršniki,Živila,Ljublanske mlekarne,Srbija,te pa še predsednik kmečkega sindikata v dvojni vlogi pa ge tao še obstaja zato smo pa tan ge smo.tej do zdaj razvijali mlekarstvo v Pomurji,pa nevej ka krava vo vidi sramota.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2013 ob 8:15 kajmak gost

      Tu nekaj ne štima

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2013 ob 10:29 klinc gost

      kak je lejko v nadzornon svejti najvejkšni manjak

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.01.2013 ob 20:32 niko gost

      Pa ka v Pomurji nemamo strokovnjakov na področji kmetijstva ka do sindikalisti pa propadli boutoši vodili nekdanji ponos POMURJA PM v pravon smisli

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.