https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Sv. Juriju ob Ščavnici sprejeli proračun za leto 2013

Sv.Jurij ob Ščavnici, 25.01.2013 ob 13:45  

Svetniki občine Sveti Jurij ob Ščavnici so na 22. redni seji sprejeli odlok o proračunu za leto 2013. 

Svetniki so na tokratnji seji obravnavali amandmaje, ki so jih podali na Osnutek proračuna občine Sveti Jurij ob Ščavnici konec decembra. Po daljši razpravi, so ga s sedmimi glasovi za in enim proti, tudi sprejeli.
Prihodki predloga so predvideni v višini dobrih 4,523 mil eurov, pri tem največji delež dohodkov predstavlja dohodnina (43,8 odstotka), odhodkov pa naj bi bilo dobre 4,913 milijona eurov. Prejeta sredstva iz državnega proračuna znašajo 964.635, prejeta sredstva iz državnega proračuna iz sredstev proračuna Evropske unije pa so načrtovana v višini 1,009.755 eurov in zajemajo sredstva iz kohezije za projekt vodooskrbe Pomurja in iz kohezije za energetsko obnovo ZD Gornja Radgona. Iz leta 2012 se prenese 330.413 eurov namenskih in nenamenskih sredstev.
Za nakup in gradnjo bodo namenili 2.543.000 eurov  ali 51,8%  odstotkov vseh predvidenih odhodkov v letu. Večje predvidene investicije leta 2013 so vodooskrba Pomurja – sistem C, javni vodovod Sv. Jurij ob Ščavnici, rekonstrukcija javnih poti Terbegovci-Gaberc in Terbegovci-Kantarovci, odkupi zemljišč in prostorsko planiranje.
Razpravljali o amandmajih
Na tokratni seji, so obravnavali amandmaje, ki so jih vložili župan Anton Slana, Mirko Ljubec, Ivan Fras, Miroslav Petrovič in Andrej Kraner. Župan je med sejo umaknil dva amandmaja, ker je skorajda popolnoma enako folmulirane amandmaje v svoj predlog  vključil že Mirko Ljubec. Sprejeli so povečanje  odhodkov za sofinanciranje nabave gasilskih vozil za 11.000 evrov, več denarja bodo namenili tudi za prevoz otrok v šolo. Predvidena je nova proračunska postavka za ureditev krajevne knjižnice v višini 12.000 eurov, z navedenim projektom se bodo prijavili tudi na razpis Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Svetnik Andrej je svoj amandma umaknil, Mirko Ljubec je vložil tri amandmaje,  od katerih so sprejeli dva - vključitev in financiranje postavke invsticijsko vzdrževanje občinskih cest in zagotovili financiranje občinskega glasila v višini 1000 eurov, ki ga izdajajo enkrat letno. Njegov tretji predlog se je nanašal na obnovitev dveh krakov, ki vodita iz zelo prometnega križišča na Kokolajnščaku – v ta namen bi se zadolžili oziroma bi sredstva zagotovili iz drugih postavk v višini 90.000 eurov, vendar so s 3 za in 6 proti amandma zavrnili.
Svetnik Miroslav Petrovič je dva izmed vloženih amandmajev v skladu z 72. členom poslovnika spremenil oziroma modificiral,enega pa umaknil. Potrdili so tudi amandma Ivana Frasa, v katerem je slednji predlagal da se doda postavka za sofinanciranje investicij gasilskim društvom v višini 5000 eurov.

Svetniki so na tokratnji seji obravnavali amandmaje, ki so jih podali na Osnutek proračuna občine Sveti Jurij ob Ščavnici konec decembra. Po daljši razpravi, so ga s sedmimi glasovi za in enim proti, tudi sprejeli.

Prihodki so predvideni v višini dobrih 4,523 mil eurov, pri tem največji delež dohodkov predstavlja dohodnina (43,8 odstotka), odhodkov pa naj bi bilo dobre 4,913 milijona eurov. Prejeta sredstva iz državnega proračuna znašajo 964.635, prejeta sredstva iz državnega proračuna iz sredstev proračuna Evropske unije pa so načrtovana v višini 1,009.755 eurov in zajemajo sredstva iz kohezije za projekt vodooskrbe Pomurja in iz kohezije za energetsko obnovo ZD Gornja Radgona. Iz leta 2012 se prenese 330.413 eurov namenskih in nenamenskih sredstev.

Za nakup in gradnjo bodo namenili 2.543.000 eurov ali 51,8%  odstotkov vseh predvidenih odhodkov v letu. Večje predvidene investicije leta 2013 so vodooskrba Pomurja – sistem C, javni vodovod Sv. Jurij ob Ščavnici, rekonstrukcija javnih poti Terbegovci-Gaberc in Terbegovci-Kantarovci, odkupi zemljišč in prostorsko planiranje.

Na tokratni seji, so obravnavali amandmaje, ki so jih vložili župan Anton Slana, Mirko Ljubec, Ivan Fras, Miroslav Petrovič in Andrej Kraner. Župan je med sejo umaknil dva amandmaja, ker je skorajda popolnoma enako formulirane amandmaje v svoj predlog vključil že Mirko Ljubec. Sprejeli so povečanje  odhodkov za sofinanciranje nabave gasilskih vozil za 11.000 evrov, več denarja bodo namenili tudi za prevoz otrok v šolo. Predvidena je nova proračunska postavka za ureditev krajevne knjižnice v višini 12.000 eurov, z navedenim projektom se bodo prijavili tudi na razpis Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Svetnik Andrej Kraner je svoj amandma umaknil, Mirko Ljubec je vložil tri amandmaje,  od katerih so sprejeli dva - vključitev in financiranje postavke invsticijsko vzdrževanje občinskih cest in zagotovili financiranje občinskega glasila v višini 1000 eurov, ki ga izdajajo enkrat letno. Njegov tretji predlog se je nanašal na obnovitev dveh krakov, ki vodita iz zelo prometnega križišča na Kokolajnščaku – v ta namen bi se zadolžili oziroma bi sredstva zagotovili iz drugih postavk v višini 90.000 eurov, vendar so s 3 za in 6 proti amandma zavrnili.Svetnik Miroslav Petrovič je dva izmed vloženih amandmajev v skladu z 72. členom poslovnika spremenil oziroma modificiral,enega pa umaknil. Potrdili so tudi amandma Ivana Frasa, v katerem je slednji predlagal da se doda postavka za sofinanciranje investicij gasilskim društvom v višini 5000 eurov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.