https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Radgonski čebelarji jezni na gozdarje

Gornja Radgona, 05.02.2013 ob 13:00  

Na rednem občnem zboru čebelarjev Čebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona je, med drugim, tekla beseda o podrtju akacijevih dreves ob reki Muri, ki so jih nadomestili s topoli, s tem pa čebelam odvzeli medeno pašo.

Na rednem občnem zboru čebelarjev Čebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona je, med drugim, tekla beseda o podrtju akacijevih dreves ob reki Muri, ki so jih nadomestili s topoli, s tem pa čebelam odvzeli medeno pašo.
Minuli vikend so se na rednem občnem zboru  na Turistični kmetiji Hari na Spodnji Ščavnici zbralo 35  čebelarjev in gostov Čebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona. O dosedanjem delu  društva in načrtih za prihodnje je prisotne seznanil predsednik društva Igor Ritlop. 
Kot je povedal,je k uspešnemu delu društva pripomogel upravni odbor in aktivni del članstva. V svojem poročilu se je zahvalil za pomoč pri vodenju društva, ki ga je lani vodil prvič, nekdanjima predsednikoma Stanku Korošcu in Mariji Korošec, ki sta mu pomagala z napotki za vodenje društva. 
Med prisotnimi je bil tudi župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, ki je pohvalil delo celotnega društva, katero skrbi za ohranjanje narave, še posebej pa je pohvalil novega predsednika Igora Ritlopa. 
O zdravstvenem varstvu čebel je spregovorila  veterinarka specialistka za čebelarstvo dr. Lidija Matavž., zbor spa o pozdravili tudi iz ČZD Pomurje in sosednjih ČD Negova, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici. 
Gozdarji podrli akacijeva drevesa
V razpravi so čebelarji kritizirali gozdarje, ki so ob reki Muri podrli akacijeva drevesa, ki so čebelam nudile medeno pašo,  in tam posadili topole. Predsednik je pozval čebelarje, da se zavzemajo za sajenje medovitih dreves in rastlin. Menijo, da bi lahko na s trnjem zaraščene jase posadili medovita drevesa. 
Čebelarji ugotavljajo, da je na njihovem in tudi širšem področju, veliko čebelarjev, ki imajo le po nekaj panjev in niso vključeni v društva,  njihovi panji pa niso evidentirani. Ker občasno prihaja do hude bolezni gnilobe čebelje zalege(Petis apium), bi ob evidentiranih panjih lažje odkrivali žarišča hude kužne bolezni, ki se hitro širi, če je ne zatiramo. Menili so, da bi morali čebelarji sami odkrivati take čebelarje in jih seznaniti, da morajo svoje panje, neglede koliko jih imajo, prijaviti pristojnim službam. 
Na zboru so v članstvo sprejeli tri nove člane, tako da sedaj društvo šteje 51 članov, od tega jih je 38  članov ČZS in ČZD Pomurje ter 13 simpatizerjev društva.

Minuli vikend se je na rednem občnem zboru na Turistični kmetiji Hari na Spodnji Ščavnici zbralo 35  čebelarjev in gostov Čebelarskega društva Peter Dajnko Gornja Radgona. O dosedanjem delu društva in načrtih za prihodnje je prisotne seznanil predsednik društva Igor Ritlop

Kot je povedal Igor Ritlop, je k uspešnemu delu društva pripomogel upravni odbor in aktivni del članstva. V svojem poročilu se je zahvalil za pomoč pri vodenju društva, ki ga je lani vodil prvič, nekdanjima predsednikoma Stanku Korošcu in Mariji Korošec, ki sta mu pomagala z napotki za vodenje društva. Med prisotnimi je bil tudi župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, ki je pohvalil delo celotnega društva, katero skrbi za ohranjanje narave, še posebej pa je pohvalil novega predsednika Igorja Ritlopa. 

O zdravstvenem varstvu čebel je spregovorila  veterinarka specialistka za čebelarstvo dr. Lidija Matavž, zbor pa so pozdravili tudi iz ČZD Pomurje in sosednjih ČD Negova, Radenci in Sv. Jurij ob Ščavnici. 

Gozdarji podrli akacijeva drevesa

V razpravi so čebelarji kritizirali gozdarje, ki so ob reki Muri podrli akacijeva drevesa, ki so čebelam nudile medeno pašo, in tam posadili topole. Predsednik pa jih je pozval k zavzemanju za sajenje medovitih dreves in rastlin.

Beseda je tekla tudi o čebelarjih na njihovem in tudi širšem področju, ki imajo le po nekaj panjev in niso vključeni v društva, njihovi panji pa niso evidentirani. Ker občasno prihaja do hude bolezni gnilobe čebelje zalege (Petis apium), bi ob evidentiranih panjih lažje odkrivali žarišča hude kužne bolezni, ki se hitro širi, če je ne zatiramo. Menili so, da bi morali čebelarji sami odkrivati take čebelarje in jih seznaniti, da morajo svoje panje, neglede koliko jih imajo, prijaviti pristojnim službam. Sprejeli so tudi tri nove člane, tako da sedaj društvo šteje 51 članov, od tega jih je 38  članov ČZS in ČZD Pomurje ter 13 simpatizerjev društva.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2017 ob 21:21 Ivanka gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.