https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ekipa slovenskih debaterjev z ljutomerskimi gimnazijci odlična na svetovnem prvenstvu

18.02.2013 ob 9:50  

Slovenska ekipa srednješolskih debaterjev z dvema ljutomerskima gimnazijcema je na svetovnem debatnem prvenstvu dosegla uvrstitev v osmino finala.


Slovenska ekipa petih srednješolcev je na 25. svetovnem srednješolskem debatnem prvenstvu v Antaliji dosegla odličen rezultat. Po osmih debatnih krogih se je peterica s šestimi zmagami uvrstila v osmino finala. Na debatnem prvenstvu je sicer sodelovalo 50 držav, so v sporočilu za javnost zapisali v zavodu za kulturo dialoga.

Svetovno srednješolsko debatno prvenstvo velja za najpomembnejše in najprestižnejše mednarodno srednješolsko debatno tekmovanje na svetu. Debate potekajo v angleškem jeziku v svetovnem srednješolskem debatnem formatu - vsaka ekipa ima tri govorce, vsak govor pa traja osem minut.

Slovenijo, ki je letos sodelovala že šestnajstič, je zastopala ekipa članov debatnih klubov, ki delujejo v okviru nevladne organizacije Za in proti, zavoda za kulturo dialoga: Živa Antolin in Zoran Fijavž iz Debatnega kluba Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Denis Horvat in Jure Hederih iz Debatnega kluba Druge gimnazije Maribor in Samo Planinc iz Debatnega kluba Škofijske gimnazije Ljubljana.

Nasprotnica slovenske ekipe v osmini finala je bila ena najboljših ekip na svetu iz Singapurja, ki je premagala mlade slovenske debaterje in jim preprečila napredovanje.

Izvrstni dosežek ljutomerskih gimnazijcev

V kategoriji angleščina kot tuji jezik sta ljutomerska dijaka dosegla izvrstne rezultate: Živa Antolin je bila uvrščena na šesto mesto, Zoran Fijavž pa na devetnajsto.

Podrobneje o samem poteku debate in tekmovanju sledi.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.