https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vox Populi: SD pred SDS, vlada najnižje doslej, Pahor najbolj priljubljen

25.02.2013 ob 8:14  

Rezultati javnomnenjske ankete Vox populi, ki jo je za Dnevnik in POP TV pripravila agencija Ninamedia, so pokazali, da bi v primeru nedeljskih volitev, največ glasov dobila SD (12,4 odstotka), pred SDS (10,3 odstotka), sledili pa bi Pozitivna Slovenija (6,2 odstotka) in SLS (6 odstotkov glasov). Delo vlade kot neuspešno ocenjuje 84,2 odstotka vprašanih.


31,2 odstotka anketiranih ne bi šlo na volitve

Omenjenih štirim strankam bi sledila Državljanska lista s 4,2 odstotka, NSi s 3,7 odstotka in DeSUS z 2,1 odstotka glasov. Za druge stranke bi volilo 1,9 odstotka vprašanih. 21,9 odstotka vprašanih je odgovorilo, da ne vedo, katero stranko bi volili, 31,2 odstotka anketiranih pa ne bi šlo na volitve. Januarja je bilo neodločenih 14,4 odstotka vprašanih, takšnih, ki ne bi šli na volitve, pa 23,9 odstotka.

Glede na januarsko merjenje se je podpora zvišala NSi, ostale stranke so beležile nižjo podporo. Največji padec, za tretjino, je beležila SD.

Vlada dela neuspešno

Velika večina delo vlade ocenjuje kot neuspešno. Takšnega mnenja je 84,2 odstotka anketirancev, kar je največ doslej. Delo vlade kot uspešno ocenjuje 13,6 odstotka vprašanih. Državni zbor je za svoje delo na lestvici od ena do pet tokrat dobil povprečno oceno 2,07.

Za razrešitev politične krize se zdi največjemu delu vprašanih najbolj koristno oblikovanje nove vlade. Tako meni 44 odstotkov vprašanih. Da bi bile za to najbolj koristne predčasne volitve, meni 36,4 odstotka vprašanih, da bi bilo najbolj koristno to, da ostane tako, kot je, pa meni 12,8 odstotka vprašanih. Da ne vedo, je odgovorilo 6,8 odstotka anketiranih.

Več kot 80 odstotkov vprašanih delo vlade Janeza Janše ocenjuje kot neuspešno.

Najbolj priljubljen je Borut Pahor

Na lestvici priljubljenosti politikov je na prvem mestu predsednik države Borut Pahor, ki je tako zamenjal predsednika SLS Radovana Žerjava, ki je sedaj na drugem mestu. Obema je podpora padla, vendar Pahorju manj kot Žerjavu. Sledijo evropski komisar Janez Potočnik, evropski poslanec Alojz Peterle in minister za delo Andrej Vizjak.

Na zadnjih mestih sta poslanka PS Maša Kociper in minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Podpora je večini na lestvici padla, zvišala pa se je Bratuškovi, Peterletu in Jankoviću.

Na lestvici priljubljenosti politikov je na prvem mestu predsednik države Borut Pahor.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2013 ob 8:58 Ali veste: gost

      Na RTVSLO že mesec dni vsak večer ponavljajo, da je Janša osumljen korupcije. Čisto pranje možganov. Zdaj bomo prišli z dežja pod kap. PS je stranka prebežnikov iz raznih drugih strank. Alenka bo slamnata premierka, ki jo bosta obvladovala Jankovič in Golobič ob podpori stricev iz ozadja. Banke bodo še naprej samopostrežna črna luknja za udboekonomijo,ki jo bodo polnili davkoplačevalci, namesto privatizacije bomo imeli razprodajo premoženja preko nasedlih bank. Res pa je, da ne bo demonstracij tudi ko bo standard padel za 30%.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2013 ob 9:06 gost teta gost

      Kaši strici?? TETE OD SPREDAJ. JANŠISTI ZMISLITE SI ŽE KAJ NOVEGA:S TEMI STRICI STE ŽE REDNO DOSADNI::::

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.02.2013 ob 9:26 vsakdanboljzajanšo gost

      tej strici in tete zadnje čase delajo napake za napako.....tudi tou z jankovićon oz. Bratuškovo.....tou bo polomija na kvadrat.....zato bo Janša prišo nazaj, za njega so že tudi tisti, ka so do zdaj premišlavale...vsaki den bole....ka pa drugo ostane, edini ostaja načelen......samo te naj že ednouk opravi "temeljito čiščenje"........!!

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.02.2013 ob 9:40 smrkci gost

      Zame v sloveniji ni pametnega politika,inti stranke že skoraj 22 let.Zato pa ne hodim na volitve.Naša država nujno rabi evropsko finančno pomoč in menedžerja in enega politika iz evrope, to je čisto dovolj za vodenje naše države.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.02.2013 ob 9:51 smrketa gost

      Dejansko gre za popolno demontažo slovenske politične pomladi in za nič drugega. Vedeli so, da če tedaj prevzamejo vlado potem sledi demontaža in pot na smetišče zgodovine za njih. Janša in kompanija so nasedli tej prevari. Niso hoteli ali pa niso znali, da se v Sloveniji vse dogaja z zarotami. V Sloveniji se konstruirajo in izrekajo sodbe s pomočjo zarot v korist privilegirancev.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.02.2013 ob 10:05 gost gost

      Na srečo državljanov Slovenije bo Janša na naslednjih volitvah prikorakal nazaj na prestol. Ljudje vseeno niso tako zaslepljeni, da nebi uvideli vseh malverzacij levega političnega pola.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.02.2013 ob 10:09 Čika-pajo gost

      Zakaj napadati zakaj ne bi enkrat za spremembo res stopili skupaj.Časa za neumnosti več ni, in če jih se vedno želi počenjati oziroma se bodo bo pa res tako kot je povedal Janša pripravimo denarnice.Vsako neodgovorno poćetje tako leve desne ali sredinske opcije se nam bo poznalo v naših žepih.Mi smo majhna država z veliko iznajdlivih ljudi in ni vrag da če bomo homogeni in pripravljeni na kompromise, lahko poslujemo z vsemi in vsakomur.Kar se pa tiče naše nove premijerke pa naj bo in moje mnenje je da bodo seveda poskusili voziti z njo ampak ne bo jim uspelo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.02.2013 ob 11:47 TITO gost

      PRLE so bili KOMUNISTI krivi trenutno so pa vsi LEVI pa DESNI šče hujši kak nekdanji POLITBIRO samo za svoje riti pa bankaše gledajo najhujše je pa tou ka je bistvo krize KA TEJ KA DOSTA MAJO MALO TROŠIJO IN ŽIVIJO NA RAČUN SIROMAKOF KI BI PA TROŠILI PA NEMAJO KAJ KA LEVA IN DESNA BANDA VSE POBERE IN NALAGA V SLABO BANKO!KAK SO ŽE PRAVILI I POSLE TITA TITO.ŠKODA KA LAŽEJO DESNI V IMENI BOGA LEVI PA V IMENI LENINA,,,.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.02.2013 ob 12:01 Ciganjscek gost

      Ce de prislo do volitev bomo volili komuniste samo v razlicnih strankah. Narod pravi : inouk izdajalec , za vedno izdajalec. Parlament pa drzavni svet pa ne nucamo, vej EU zna ka je za nas dobro pa nam tak tudi zapovidavle.Ka je v Sloveniji dobro ao napravili nasi politiki,(tak se sami hvalijo)ka pa je slabo pa nan jebilou musaj vzeti(direktove pa zakoni EU) in sproveati inace bi bilij kastigani. Boug nam pomagaj, pa se razmi stoga vo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.02.2013 ob 12:50 NIKE gost

      JANŠA JE KRIMINALEC, AMPAK JANKOVIČ JE NIKAJ NEJ BAUKŠI!!! SRAMOTNO DE TAU KA DE JANŠA GOR PLAČO, JANKOVIČ PA DE PRIDAUBO!!!! PAHOR JE DOBRO PRAVO: ali ima PS kakšni plan ali pa samo ščejo oblast!!!! ŠE TAU: ZANIMIVO KAK JE SLOVENSKI BALKANSKI NAROD BLESAVI....pred časom je pahor biu najbole zasovraženi, sedaj pa njbole priljubljeni!!!! V SLOVENIJI SO REJSAN SAMO SELJAČKI NAROD!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.02.2013 ob 13:41 gost gost

      NIKE SE POPOLNOMA STRINJAM S TABO: VSI KI NAS POZNAJO SE NAM SMEJIJI; IN PODCENJUJEJO:::

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.02.2013 ob 14:54 nike gost

      gost - NIKE Dosti čitam forume, časopise,... narod se s takšnimi stvarmi obada, da te glava boli! Kda čitan sobotainfo, pomurec teme kak so fusball, občinske zadeve,...komedija! NEKAK SE MI ZDI, DA JE NARODI PAŠE TAU KA NAS VSI IZKORIŠČAJO IN NAS ZA NORCA MAJO. KDA GLEDAN TV KAK JANKOVIČA OBJEMAJO NEKŠNE STARE TETE... Vsem mladim svetujem ite v avstrijo delat! Tudi če ste izobraženi ite ta delat. Pač nete mogauče nikoli v nobenih pisarnah DELALI (čeprav van je tau delovno mesto primerno glede izobrazbe), ampak do vaši potomci imeli več možnosti (te pač fičino delali za pošteni denar)! AVSTRIJSKA KULTURA DE VAS TAK SPREMENILA KA TE SE Z BALKANA SMEJALI IN ŠČELI NAZAJ MEJE VZPOSTAVITI!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.02.2013 ob 19:29 brb gost

      že dugo neman posla z fakersko slo...........kultura na minimumi ,,obnašanje - 100 ...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.02.2013 ob 20:08 t gost

      ne daj se Janez

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.02.2013 ob 21:10 Robi gost

      Pa ka ste sami janšisti tu gori?? Pa koji van je kurac? Janša je največje zlo v zgodovini Slovenije, po televiziji pa po tviteri se dela norca iz vsej državljanov, vij pa ga podpirate?? Pa koji van je kurac? A resno samo te faking Pomurec štete, drugij medijof pa niti ne povohate???* Kreteni neizobraženi! Zaj smo vrgli Jančija, na vrsti so ostali! Tak ka ne lapajte preveč, ampak se pridružite liden na ulicaj pa pomagajte najti nove lidij, neobremenjene, mlade z novimi idejami... Samo se mi vseeno zdij, ka te besede, kere san napijsal, nihče nede k sebi vzel pa se zamislo...

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.02.2013 ob 21:35 tnt gost

      Robi, najprej idi v knjžnico, pa tam reči ¨"bonton", te pa ti bodo tam deli eno knjigo....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      25.02.2013 ob 21:39 Robi gost

      siguren san, ka san več knjig prečital kak tij, in ''bonton'' san prečital že v osnovnoj... Samo za takše kak si tij neman vole, ka bi izbiral besede...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.02.2013 ob 21:55 Robiju gost

      Robi, verjamem, da si prebral veliko knjig, potem pa, kot kaže, si slabo zapomniš, kaj tam notri piše. Zato bi bilo zate dobro ¨"bonton" ponovno vzeti v roke in brati....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      25.02.2013 ob 22:03 Robi gost

      Čakal san te in točno san znal, ka boš to napisal... brez veze.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.02.2013 ob 8:33 Robi gost

      Ka je janšisti? Ste že stanuli?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      21.12.2015 ob 6:27 gost

      Ne vem kdo vas plačuje za vaše ankete,prepričan pa sem,da so prirejene,saj 90 % ljudi sploh ne pozna evrolpse komisarke in evropske poslanke,vi pa ju kar naprej dajete na vrh priljubljenosti Ali vprašujete vedno iste ljudi ali pa le pokasirate. Osbeno mi je vseeno kdo je na rhu,zdi se mi pa bedasto,kaj počnete.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      21.12.2015 ob 10:58 pipi gost

      Vsi politiki in ministri v Sloveniji so za en velki drek,do zdaj ni še niti eden naredil nekaj za kar bi nam bilo lahko boljše. Nasprotno mislim za župane napr. za gos.Jankoviča ne vem za kaj ga toliko kritizirajo in oblegajo.Pač je bil na pravem mestu takrat v Mercatorju in si je nabral precej denarja in kolikor vem so bili tudi njegovi zaposleni zadovoljni z njim,saj je tudi njih nagrajeval.Človek se pač znajde in tu ni nič spornega,kar se pa tiče te zadnje afere za spolne usluge pa sploh nimam komentara to je čisto njegova zadeva,če mu je fajn naj počne kar hoče

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.