https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V nedeljo pohod po Atilovi poti

Kapela, 27.02.2013 ob 14:36  

Turistični društvi Majolka in Klopotec Kapela bosta to nedeljo, 3. marca, pripravili tradicionalni Atilov pohod, ki ohranja Atilovo legendo. Vsako leto pohod privabi pohodnike iz vseh vetrov: pohodnike TD Majolka, pohodnike iz Razkrižja, pohodnike TD Negova, pohodnike TD Radenci, pohodnike TD Mala Nedelja, pohodnike iz Pomurja, konjenike Radenske konjenice...

Start pohodnikov, ki se bodo podali na daljšo pot, bo ob 13. uri izpred gasilskega doma v Orehovcih, tisti, ki se jim bodo priključili »Pri preši« na Kapeli, se bodo na pot podali uro za tem. V primeru slabega vremena pohod odpade, prijavnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Pot bo pohodnike iz Orehovskega vrha popeljala preko Janževega Vrha do preše na Kapelskem Vrhu, kjer jih bo  pričakala druga skupina pohodnikov. Skupaj si bodo ogledali Cerkev Sv. Marije Magdalene na Kapeli in se nato po vrhovih in med vinogradi podali do območja nekdanjega gradu kralja Atile, kjer bodo imeli priložnost poiskati Atilov zaklad. Zatem se bo pohod nadaljeval mimo vodnjaka na kolo ter družine, kjer že vrsto let gojijo vrhunska vina. Samotna pot, oddaljena od civilizacije, bo pripeljala do Vinotoča Belak, obnovljene 400 let stare zidanice, kjer si bodo ogledali eno večjih lesenih vinskih preš v Sloveniji. Ob žlahtni kapljici in domači kisli juhi se bo zaključil v prijetnem ambientu Vinotoča Belak, od koder je le streljaj do začetne točke Atilove poti.

Turistični društvi Majolka in Klopotec Kapela vabita na prijetno nedeljsko druženje in rekreacijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.