https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski policisti praznujejo 20 let IPA

Murska Sobota, 28.02.2013 ob 8:00  

V okviru 20 letnice dela Regionalnega kluba IPA (Mednarodno policijsko združenje) so na Policijski postaji v Murski Soboti pripravili okroglo mizo, kjer so predstavili združenje, ki se med drugim sooča tudi s problematiko motivacije članov.

 

IPA, Mednarodno policijsko združenje, je največje mednarodno stanovsko združenje policistov, ki vključuje oz. povezuje 460.000 članov iz 62 držav sveta. Je edina mednarodna poklicna organizacija policistov, ki policiste povezuje ne glede na funkcijo, rang, raso, religijo ali svetovni nazor.

Problem je motivacija članov

Drago Ribaš, predsednik Regionalnega kluba IPA za Pomurje, je izpostavil dejstvo, da IPA v Sloveniji deluje že vsaj 25 let, najprej z včlanjevanjem v klube v R Avstriji in R Italiji in nato s svojo Sekcijo. Po tem času so dosegli pomemben razvoj in prepoznavnost v javnosti, tako strokovni kot zunanji. Omenil pa je tudi, da v zadnjih dveh letih opažajo večji osip članstva, ki ne samo, da ne plačajo članarino ampak zaprosijo za izstop iz članstva v društvu in organizaciji. Razlogi so različni od  finančne stiske v družini, do nezainteresiranosti za delovanje društva, do mnenja, da od IPE pravzaprav nič nimajo . Gre predvsem za mlade člane in upokojence.

Ugotavlja, da je pomembna motivacija članov. V  regionalnem klubu je v skupinah, ki organizirajo posamezne prireditve bistveno večja motiviranost za pripravo prireditev, za udeležbo na drugih prireditvah, za informacije o delu. Izpostavil je, da bo potrebno več truda pri informiranosti in motivaciji članov, mogoče malo več dejanske pomoči Sekcije pri izvedbi posameznih prireditev in več povezovanja med klubi pri dejavnostih, ki jih izvajajo.

Problem uporabe nalepk

Stanislav Ficko, IPA, je med drugim izpostavil problem neupravičene uporabe nalepk. V IPA organizaciji se namreč še vedno  dogaja, da je za nekatere člane edini motiv pridobitev IPA nalepke za vozilo. Pojasnil je, da s tem seveda ni nič narobe, narobe bi bilo le v primeru, če je posameznik prepričan, da se bo z IPA nalepko izognil odgovornosti za prekršek v primeru policijske kontrole. Vsak član se mora zavedati, da IPA nalepka in članska  izkaznica pomenita le dokazovanje pripadnosti stanovski organizaciji policistov.

IPA nalepka za vozila je v zadnjem času zelo iskano blago med nečlani IPA. Posamezniki, ki ne morejo postati člani IPA, si na različne načine prizadevajo pridobiti člansko IPA nalepko. v posameznih primerih jim to celo uspe, saj jih njihovi člani na nekorekten način včlanijo. Zaradi navedenega so v lanskem letu na območju Ljubljane imeli nekaj primerov uporabe IPA članske nalepke, ki so bili medijsko odmevni (vozilo župana MO Ljubljana, predsednik SZ Slovenije).  Izpostavil je, da je uporabo članskih nalepk potrebno ločiti od uporabe IPA reklamnih nalepk, ki pa IPA organizirano promovirajo.

Vsi smo namreč sadeži te družbe

Ladislav Bagladi, upokojeni delavec policije, je izpostavil problem upokojencev. Pojasnil je, da starost zahteva akcijo. Pri tem je povedal, da se je včasih treba spomnit, kako lahko sebi in drugim polepšamo dan, tako, da pokažemo, kaj dobrega skrivamo v sebi. Vsi smo namreč sadeži te družbe.

Več fotografij v spodnji galeriji....

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2013 ob 13:39 juhu gost

      Mogoče jih pa policaji od indri nafčijo, ka trbej delati po zakonaj!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2013 ob 1:26 policija gost

      Se je kdo vprašal, zakaj je nalepka IPA iskano blago ??? Če ne bi bilo ugodnosti, je ne bi iskali. Nekaj mora biti. Se je kdo vprašal. No! Vsem je jasno, da bo patrulja drugače gledala na nekoga, ki ima IPA nalepko. Gre namreč za njihovega stanovskega kolega. In dobro vemo, da vrana vrani ne izkljuje oči. Gre za stanovsko povezanost. In še drugo. Tudi občinski redarji ne pišejo listkov avtomobilom z nalepko IPA. Sam poznam kar nekaj ljudi, ki imajo IPA na avtomobilu in na noben način ne spadajo zraven.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.03.2013 ob 22:22 nalepka IPA gost

      Drago, kje lahko dobim nalepko IPA ? Vidim, da jo ima veliko ljudi, ki nimajo nič s policijo. Tudi sam bi se včlanil. Povej mi kako.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.