https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na GFML uspešno izpeljali mednarodno tekmovanje iz naravoslovja

Ljutomer, 08.03.2013 ob 15:24  

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je v sredo potekalo Mednarodno tekmovanje iz naravoslovja, ki so se ga udeležili dijaki iz štirih držav, in sicer iz Hrvaške iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, iz Avstrije iz Bundes - Oberstufenrealgymnasium Bad Radkersburg, iz Madžarske iz Kölcsey Ferenc Gimnazija Zalaegerszeg in domačini iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.


To je bilo tretje tekmovanje po vrsti. Prejšnji dve sta bili na Madžarskem in Hrvaškem. Cilj takega tekmovanja je srečevanje dijakov in profesorjev iz sosednjih držav in izmenjava informacij glede znanja dijakov iz posameznih predmetov.

Tekmovali so iz naravoslovnih predmetov: kemije, fizike, matematike in biologije. Tekmovanje je potekalo v skupinah, tako da je bil v eni skupini po en dijak iz vsake države, torej so skupino sestavljali Hrvat, Madžar, Avstrijec in Slovenec.

Skupno je bilo 8 skupin, ker je iz vsake države bilo po 8 tekmovalcev. Pri vseh predmetih so bile naloge razmnožene v vseh štirih jezikih in še dodatno v angleščini. Skupina je odgovarjala skupaj in ustrezen odgovor vpisala v spletno učilnico Moodle.  

Našo državo so zastopali Andrej Anderlič, Aljaž Škalič, Urška Elbl, Špela Gubič, Mitja Šadl, Staša Vintar, Nejc Havaši in Živa Moravec.

Po kosilu je potekalo športno druženje za tekmovalce, v okviru česar so igrali odbojko in nogomet. Sledila je razglasitev rezultatov. Zmagala je skupina 3, v kateri so bili dijaki: Mitja Šadl iz naše šole, Kristina Petković iz Hrvaške, Patrik Tráj iz Madžarske ter Simon Pieberl iz Avstrije.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

FOTO: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.