https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Deseti pohod po Sladki poti

11.03.2013 ob 10:30  

Včeraj je potekal že deseti pohod po Sladki poti, katerega sta organizirala Mikroturistični gozd Sladka pot in Prostovoljno gasilsko društvo Ratkovci.


Pohodniki so se zbrali pri gasilskem domu v Ratkovcih. Po jutranjem okrepčilu z domačimi dobrotami ratkovskih gospodinj in sirarne Gorički raj, so se podali na 13 km dolgo krožno pot skozi zaselek Štajer, preko Lanjščkovega in Makotrovega brega do znamenite selanske Rotunde. Po krajšem oddihu  so se odpravili proti DOŠ Prosenjakovci, kjer so se posladkali z medom in pot nadaljevali proti Časarovem mlinu v Berkovce, kjer so si bolj ali manj utrujeni pohodniki privoščili postanek in okrepčilo. Nato jih je pot vodila proti Ivanjševcem in po Hujsovem bregu nazaj v Ratkovce do Medičarske delavnice družine Celec, kjer je vsak pohodnik prejel medeno medaljo.

Kljub slabemu vremenu se je tradicionalnega pohoda udeležilo več kot sto pohodnikov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.