https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PLUS

KBK Murska Sobota: vsak misli, da ga bomo na vadbi tepli

Murska Sobota, 12.3.2013  

Kickboxing klub Murska Sobota je klub, kjer vas naučijo vadbo, ki zahteva odlično fizično, kakor tudi psihično pripravljenost, ter je hkrati odlična rekreacija, saj se med treningom aktivira celotno telo. 

 

To je šport, katerega prepoznavnost narašča in je zelo priljubljen pri več generacijah ljudi. S tem namenom so se v klubu odločili, da ljudem ponudijo in predstavijo to borilno veščino kot odlično rekreacijo, sprostitev, druženje, zabava, kot aktivnost primerno za hujšanje, osebno rast in še kaj bi se našlo. Njihov cilj kljub navedenemu ostaja, da ustvarijo ekipo uspešnih tekmovalcev.

»Bom prišel, da me boste tepli."

V Pomurju so sicer trije klubi, toda Kbk Murska Sobota je edini klub, ki ima registriran "sedež" v Murski Soboti oz. v Pomurju. Kickboxing v Pomurju  je poznan bolj po imenu, se pravi da vsak ko sliši za Kickboxing, si ustvari podobo dveh, ki se brezglavo pretepata. Soočajo se tudi z izjavami, da skoraj vsak, ko ga povabijo na trening pri tem izjavi : "Bom prišel, da me boste tepli". To je po njihovem mnenju zelo napačno razmišljanje, saj bi v klubu radi spremenili in predstavili Kickboxing kot zelo zahteven šport, ki zahteva odlično fizično kakor tudi psihično pripravljenost, ter tudi kot zelo odlično rekreacijo, saj se med treningom aktivira celotno telo.

Pri Kickboxingu manj poškodb

V klubu zagotavljajo, da je strah za poškodbe odveč, saj so najnovejše raziskave dokazale, da je pri Kickboxingu manj poškodb kot npr. pri nogometu, košarki, rokometu in še katerem športu, za katerega si ne bi predstavljali. Za nadaljnje preprečevanje morebitnih poškodb so se z zdravstvenim domom dogovorili, da bodo imeli "trening" z njihovim osebjem, ki jih bo dodatno poučilo, kako reagirati ob morebitnih poškodbah ali drugih neprijetnostih, tako da se bo vsak njihov član na počutil varno na treningu.

Soboški klub

Trenutno imajo v klubu 25 članov, ampak številka še narašča, saj so klub komajda ustanovili. Treningi potekajo v fitnes centru FIT&PUMP v Murski Soboti. Trening traja 1 uro, brez večjih pavz, kar pomeni da je v začetni skupini trening prilagojen posameznikom, v nadaljevalni skupini pa je trening zelo zahteven in je že potrebno veliko znanja kickboxinga, saj se v tej skupini pripravljajo tudi tekmovalci na tekmovanja.

Sodelujejo tudi s Tomažem Barado

Sodelujejo z najuspešnejšim slovenskim kickboxarjem Tomažem Barado iz Maribora, kateri jim tudi pomaga in pripravlja program treningov.  V bližnji prihodnosti bodo organizirali Kickboxing seminar s Tomažem Barado. Člane trenirata dva trenerja, in sicer Tomo Kološa in David Žibrat, ki imata že veliko izkušenj s tekmovanj. Predsednik kluba pa je Matej Hajduk, ki je tudi zelo aktiven v kickboxingu ter nastopa na tekmovanjih kot sodnik, tako da so naši tekmovalci vedno v stiku z novostmi, spremembami, da ne prihaja do napak.

Cilj kluba je, da osvojijo čim več medalj

V svojih vrstah imajo odlične tekmovalce, so pa prepričani, da bodo s sodelovanjem z najboljšimi in s spremljanjem razvoja kickboxinga uspeli ustvariti mlado ekipo novih tekmovalcev, kateri bodo predstavljali Pomurje. Cilji so seveda veliki, na primer, da na državnem prvenstvu osvojijo čim več medalj oz. naslovov državnih prvakov, da se tekmovalec David obdrži v reprezentanci.

Njihovi člani imajo že kar nekaj odmevnih rezultatov, kot so naslov evropskih podprvakov, ki sta ga osvojila David in Tomo leta 2010 v Grčiji. David Žibrat je bil lansko leto zmagovalec svetovnega pokala v Italiji in osvojil 5. mesto na evropskem prvenstvu v Turčiji ter je tudi član Slovenske kickboxing reprezentance.

Starostnih omejitev za vpis novih članov ni

V  klub vpisujejo nove člane ne glede na poletni čas, saj imajo skupino za začetnike in njim prilagojen tudi trening. Starostne omejitve ni, ker je vadba oziroma trening primeren za vse starosti kakor tudi za moški in ženski spol.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2013 ob 16:04 sobočanec gost

      Trbej ite probat. Vaček pa vsaka čast dečkan glede začrtane poti.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2013 ob 19:28 gost gost

      mene pa zanima kelko je kaj cena?

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2013 ob 20:08 hački gost

      Ne zmišlavlite in ne lažite ka je nišče nej tak nori ka ne bi znal ka je to za športa in da vsi znamo da na treningaj nišče nikoga ne bije oziroma tepe ne preseravlite se

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2013 ob 0:56 sobočanec gost

      Ne ven zakoj bi se što preseravo, če što naprave prispevek o nekon. Meni se že zdij pozitivno tau ka se dečke trujdijo. Kelko mi je znano majo določene informacije napijsane na svojoj facebooke strani, najboukše je pa ite je pijtat na san trening pa še poleg vijdrš kak tau rejsan točno izgledne.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2013 ob 8:29 hački gost

      replika ---sobočanec ()=?+ Napisal san ka nišče nej nouri ka bi rejsan mislo ka štoj koga bije na treningi .Tou je malo zato pretirano takša izjava špornikov .Se ti ne zdij .

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2013 ob 8:52 aaa gost

      tej se v privat životi tude ponavadi bijejo!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.03.2013 ob 10:59 evo gost

      itak, da ga bodo "tepli", valda ne bod igrali šah, ali pa se sam mal božali po laseh!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2013 ob 11:50 KBK Murska Sobota gost

      Pozdravljeni! Mogoče niste razumeli tega stavka, ki je izpostavljen: »"Bom prišel, da me boste tepli." To ni naša izjava, oziroma izjava športnikov, to je največkrat slišan stavek vsakega posameznika, ko mu ponudimo trening Kickboxinga. Zato je pa tudi obrazloženo, da temu ni tako. Imamo tudi nekaj punc, ki pridno trenirajo in so zadovoljne s treningi. Vsak je pri nas dobrodošel, lahko pride in se sam preizkusi, prepričani smo da bo spremenil mnenje o Kickboxingu. Lep pozdrav!

      30 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.03.2013 ob 11:52 CCC gost

      Že to, da sodelujejo z B***** pove marsikaj v negativnem smislu. Kdo je preživel vsaj kako leto v MB, ve da je ta človek povezan z mutnimi posli(reket,izsiljevanje...

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.03.2013 ob 12:14 CCCC gost

      B je sramota za ta šport.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.03.2013 ob 12:35 Ciganjscek gost

      Kbk in B. Planet proti Krajni. Vpisite rezultat.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.03.2013 ob 13:43 prekmurec gost

      Pozdravljeni! Neka dni nazaj san glejdo prispevek o mladeh nogometašaj Mure ge san prešto dosta negativnoga mnenja v komentaraj. Zdaj se zgodba ponavlja v nekšon smisle tude tu. Pa lidgej bože ka mate sploj kaj pozitivnoga mnenja v sebe ali van je glavno ka lejko za računalnikame šinfate!? Če što s kin sodeluje na športnon področje še ne pomejne ka je slab človek, če što kaj trenejra še ne pomejne ka tau nuca na ceste. Te bi mogo fuzbaler vsakoga brsnite nekan tak ka pustite tej filmske pravljice. Znano je ka so gli športnike najbole samodisciplinejrane pa naj je tau kakšen koli šport. LP

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.03.2013 ob 19:06 nemanja gost

      pozdravljeni, ali lahko nekdo napiše kakšna je cena? drugače pa vsekakor nekaj pozitivnega in dobrodošlega v prekmurju.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.03.2013 ob 21:14 sobočanec gost

      mesečno majo 25€, pa majo še druge varjante, na facebooki majo svoj profil, tam je vse gor

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.03.2013 ob 21:39 nemanja gost

      žal nimam facebooka, zato bi rad čimveč informacij izvedel tu od tistih ki veste kaj več. hvala

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.