https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Delovno srečanje med PU Murska Sobota in ZLD Prekmurje

Andrejci, 16.03.2013 ob 8:00  

Predstavniki policije so se včeraj že četrtič sestali s predstavniki lovskih organizacij iz Zveze lovskih družin Prekmurje in lovske inšpekcije, ki delujejo na območjih Policijskih uprav Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Gornji Petrovci.

 

Delovno srečanje v prostorih okrepčevalnice Pri kapelici v Andrejcih  je bilo namenjeno izboljšanju sodelovanja in hitremu prenosu informacij med organi in organizacijami, ki se tako ali drugače srečujejo s problematiko, povezano z divjadjo in lovstvom, ter drugimi varnostnimi dogodki.

Po uvodnem pozdravu predsednika ZLD Pomurje dr. Arpada Köveša je direktor PU Murska Sobota mag. Damir Ivančič skupaj s sodelavci opozoril na aktualna vprašanja v zvezi s krivolovom, vožnjo z vozili v naravnem okolju, orožnim pravom, obveščanjem in ravnanjem policije, kadar je na cesti povožena divjad, in odkrivanjem nelegalnih nasadov konoplje ter potepuških psov. Izpostavili so, da je pomembno zagotoviti dobro medsebojno sodelovanja z lovskimi čuvaji in starešinami lovskih družin.

Boris Rakuša je predstavil tudi nekaj podatkov o problematiki s področja lovske dejavnosti na območjih omenjenih policijskih uprav in določena policijska pooblastila, ki izhajajo iz Zakona o divjadi in lovstvu, Kazenskega zakonika, Zakona o prekrških in Zakona o orožju. Svoja pooblastila in naloge pa je predstavil tudi lovski inšpektor Bojan Kotnik. Med drugim je opozoril tudi na izvrševanje dolžnosti lovskih čuvarjev na podlagi pooblastil.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2013 ob 17:01 RAVNATELJ gost

      Vam zgornji sosedje v bloku cele dneve tolčejo po steni, spuščajo čudne nizke zvoke, vam vodne pipe vibrirajo....opravka imete z UDBAŠI, ki vas poslušajo in gledajo v vašem stanovanju /sistem/ ter zbirajo o vas osebne, zdravstvene in druge podatke..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.