https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na murskosoboški občini sprejeli zlate maturante

Murska Sobota, 29.09.2010 ob 12:46  

Tistih, ki imajo stalno bivališče v murskosoboški občini, je bilo na minulem maturitetnem preizkusu šest.

"Znanje je priložnost, ki jo vsak ima na voljo, le nekateri pa jo izkoristijo in vi ste jo zelo dobro izkoristili. Tega vam ne more nihče vzeti, zato vam čestitam," je dejal murskosoboški župan Anton Štihec ter potarnal nad dejstvom, da je občina imela velike težave pri pridobitvi podatkov zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov. 

V preteklem šolskem letu si je naziv zlati maturant pridobilo šest dijakov, ki imajo stalno bivališče v murskosoboški občini, od tega štirje na splošni maturi in dva na poklicni maturi. Filip Cvetko, Tjaša Dražnik, Sara Drvarič Talian in Urška Sreš so to dosegli na ljutomerski gimnaziji, Vid Bajuk je obiskoval Gimnazijo Bežigrad, edini, ki pa se je šolal prav Murski Soboti pa je Grega Zrim s Srednje poklicne in tehniške šole. Od danes prisotnih na sprejemu, treh dijakov in babice enega dijaka, so se vsi odločili za nadaljnji študij. Tako bo Sreševa študij nadaljevala v Mariboru na Pedagoški fakulteti, v mesto ob Dravi se podaje tudi Zrim, ki se je vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, medtem ko Cvetko in Bajuk odhajata v Ljubljano na Medicinsko fakulteto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.