https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Danes in jutri zaradi padavin napovedane nove poplave

Bakovci, 02.04.2013 ob 13:00  

Zaradi novih padavin, ki so predvidene za danes, na Agenciji RS za okolje (Arso) predvidevajo ponoven porast vodotokov in zalednih voda na širšem območju vzhodne Slovenije. Pri tem so najbolj ogroženi ravninski predeli Pomurja in Podravja, kjer je velika verjetnost razširitve poplavljanj predvsem zaradi visoke podzemne vode.


Poplave v Pomurju je tako pričakovati ob vodotokih Ledave manjša razlivanja pa so predvidena ob Pesnici in Ščavnici.

Gasilci imajo tudi danes veliko dela s črpanjem voda, ki so zalile številne kleti in plazovi, ki ogrožajo prebivalstvo. Fotografije so nastale v Bakovcih, kjer je zaradi poplav zaprta cesta.

Danes naj bi še deževali, v sredo bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni Sloveniji bo dopoldne še rahlo deževalo ali snežilo. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho vreme. V petek bo od zahoda spet pričelo deževati.

Vir: STA, foto: Nuša Grah

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2013 ob 14:48 ribič gost

      Baje,da ta cesta ni več poplavljena. Ni čudno,da ni mogla voda odtekat,če pa je naprej v mokošu polno dreves, ljudje so si naredili mostove prek in zasipali vodo,...Strašno kaj si eni vse dovolijo. Te so še pa nej dali odstraniti ovire,čeprav so bili ljudje na mlinski v vodi, kak če bi vse bilo njihovo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. porabje
      02.04.2013 ob 15:07 porabje

      Tan dešč, tüj prinas pa snejg. Nigdar nede sprtolejt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2013 ob 15:15 aaa gost

      štihi naj izpolni obljube o reguliranju struge in bo vse v redu!! samo to so samo predvolilne finte!! štihi, gotof si!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2013 ob 15:22 Bakovčar gost

      Gost ribič krajani na mlinski ulici so pod vodo samo zaradi tega ker so na najnižji točki in jih poplavlja sami so si naredili vrtove v mokošu in vse to je posledica kar se zdaj dogaja.tisti most ki je bil tako sporen da so ga danes prekopali saj so tako zahtevali krajani mlinske se je izkazalo za popolno polomijo saj je voda upadla le za 3-5 cm kar je daleč premalo kar so drugi pričakovali.zdaj so na delu gasilci ki črpajo vodo da se stvari normalizirajo vprasanje pa je če se bo gladina dvigala pa bo vse po starem in spet se bo pokazalo da niso krivi ne mostovi in ne podrta drevesa...lp

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.04.2013 ob 15:49 bakovčar 1 gost

      Dragi ribič pa bakovčar!problem je tan ge so zapornice kere pelajo skaus nauvi nasip!!!premali pretok vode glede na celoten mokoš!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2013 ob 16:10 ribič gost

      Včeraj san odo gledat te zapornice in tam ni noben problem glede pretoka vode. Voda se že dosti prej ustavlja.V mokošu pred zapornicami se pravi mokoš ob ulici ob Potoku je zamašen z polno drevja, gor so bili napravljeni mosti,pod mosti pa trami,late,... Vsega pomalen. Povej kdo da dovoljenje,da lahko na vodi ali v vodi oz. mokošu zavažamo in delamo lesene moste!!! Zdrava pamet, narava se je tokrat pokazala. Vsega pomalen je krivo. Tudi tisti iz ulici ob Potoku so zavažali mokoš, tak da niso krivi samo krajani iz Mlinske! Normalno je da se morajo ob takšni situaciji najprej odstraniti vse ovire na vodi da se potem sploh vidi,če je to narobe ali ni. Če bi tebi tekla voda v grlo,bi tudi ti poskusil vse mogoče! Pa še toliko,naj pokaže tisti,ki je bil najboj glasen papirje, da je ta most z enim rovom narejen legalno.Ta oseba se je tak obnašala,kot da bi bilo vse njegovo! Žalostno da obstajajo takšni ljudje in se v taki situaciji kregajo,namesto,da bi pomagali. Sicer pa vsakemu pride domov!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.04.2013 ob 16:36 bakovčar 1 gost

      se strinjan stebov ribic.problem pa je v ton ka de voda odtekla naredilo pa se opet nede nič!!!tistoga keri pa dela škodo bi pa trbelo kazniti pa tau zaj takoj!!ali???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.04.2013 ob 16:51 ribič gost

      Bakovčar1 to je že dugo nej bilo,pa je nej bilo potrebe oz. ni niti nihče pomislil na kaj takšnega,ka se lejko zgodi. Je pa predsednica povedala,ka se letos vzeme vred te del mokoša,ka de vztrajala na občini,ka je baje mokoš občinski,kelko san razmo. Mo vidli, more se neka zgoditi,ka se neka premakne, to je vsepovsod tak. Upajmo samo,ka de se vse vredi izteklo! Ščen pa to povedati,ka moremo bakovčari skuper držati nej a se kregati! Vse se da pogučati,bil san poleg,kda so se kregali za te most. pa nemo komentero,ka je tan v tisti ulici eden kriminalen. Nikdar ga v nega v bakovcaj,nika družbeno koristnoga dela ne dela,pa te se še buni,ka njemi poderajo most,keri je nelegalen! Neven ge so inšpekcije!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.04.2013 ob 17:03 ribič gost

      Nika se je nej delalo že dugo,ali što bi si mislo,ka de se to zgodilo. Sikdar se neka more prle zgoditi,ka se te neka napravi. San pa bil poleg,da so ščeli poderati te most,pa kak se je gor vužgo,tisti ka ga je postavo,pa še nelegalno. Ne ven ge so inšpekcije. Te pa so gnes prišli z občine in so pravli ka naj se eden del podere,ker je preveč mali rov in pa mokoš je občinski, tak je pravla predsednica,pa ka de se zavzela,ka do spucali te del mokoša še letos! Mo vidli, ali ščel san povedati tou,ka bi mogli skuper držati,nej pa se kregati. Te človek keri pa se je najbole vužgo pa sploj v bakovcaj v nejde, pa nikdar nika družbeno koristnoga nej napravo,pa se buni za en brezvezen most,pa še to nelegalen, pa se tak za pametnoga ma!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. cesc_4
      02.04.2013 ob 21:19 cesc_4

      Bakovčar... ka se tak zavzemaš za most? je mogoče tvoj tude tan most al odiš prek ? ;)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.04.2013 ob 21:46 Bakovčar gost

      cesn-4 ge se nika ne zavzeman za te most ka san čist na drugi stran doma san pa malo spremljo te zadeve pa znan ka se je dogajalo tak ka neboj čemeren če si miislo ka je most moj ale pa ka oden prek po njen...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.04.2013 ob 12:46 Chico gost

      Pretok mokoša je odvisen od več dejavnikov. Več kak skozi dvej cevi pri Lukači nemre tečti, te je vse odvisno od struge. na ovinki na Mlinsko je najnižiša točka, tan ge se nekda razlevlo pa so nastale pred leti kuče, in te strašna famozna cev , kera je sigurno zožila potok in tak dale. Nega poplavnih površin za primer razlitja, vsako zožanje struge pa se maščuvle. trganje lesenih brvi pa je brezveze, ker nikaj ne stavlajo. telko v info. Drugo nede kak malenkost zdignuti v Mlinskoj pa pa za nekaj let bo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.04.2013 ob 14:14 mokoš gost

      Chico ne boj pameten,vsaka ovira na vodi predstavlja slabši pretok, to so tudi povedali strokovnjaki. Nema kaj delati brv, most, trava v mokoši. Idi okoli nej pa ka lejko vsak dela po svoji volji. Glede na to,ka znamo čide so to brvi bile je žalostno,ka bi te človek lejko mel kaj v glavi. Nej ka zna vse povedati od ostalih, sebe pa ne vidi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.04.2013 ob 15:25 Chico gost

      Mokoš si pameten, te pa si kosi travo v Mokoši. Zna se čido je javno dobro , pa što lejko posega v prostor. dreve ka ležijo porušene pa te ne motijo od brezvestih lastnikov. Ena dreva na sredi mokoša stavi doj zna se kelko vode in s svojimi koreninami. Če ti je kera brv zmenjšala pretok te se podpiši pod to s strokovno utemeljitvijo teh strokovnjakov. Pa malo okoli gledaj, kak majo po drugi vesnicaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.04.2013 ob 15:49 mokoš gost

      Mišleno je bilo dreva nej trava! Cejla ulica ob potoki je vse povedala!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.04.2013 ob 20:02 Bakovčar gost

      Chico čista se strinjan s tebof ka je problem vsepovsod drugje kak pa ulica ob potoku ampak nešče more biti kriv znaš ka nedo na mlinskoj pravli ka so si dosta sami krivi saj so pa odstranili brvi,moste in se marsikaj pa ka je zdaj načik popolnoma nič.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.04.2013 ob 20:06 prekmurec gost

      gost mokoš glede na tvoje izjave ka si napiso ka je stroka ocejnila pa stroka svetovala ta stroka blage veze nema zakoj se ide uni so neka mogli gučati ka je te božji mer.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.04.2013 ob 14:01 xy gost

      vsakome de prišlo prej ali slej domov!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.