https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Puconcih »raste« večnamenska športna dvorana

11.04.2013 ob 7:00  

V izgradnji je nova večnamenska športna dvorana ob puconski osnovni šoli, ki bo služila za potrebe šole, športne dejavnosti občanov in izvajanje različnih prireditev, predvsem pa za potrebe vrhunskega športa v Občini Puconci.

 

Dvorana je zasnovana kot dvoetažni tridelni objekt z glavnim igriščem velikosti 20x40 metrov oziroma tremi pomožnimi igrišči, ki se med seboj lahko ločijo z dvižno pregradno steno. Ob tem se gradi še manjša namiznoteniška dvorana. Neto tlorisna površina celotne dvorane znaša 2.861 m2. V dvorani bodo tribune z maksimalno kapaciteto približno 500 sedišč, od tega 70% na fiksnih in 30% na pomičnih tribunah. Pod samo strešno konstrukcijo bo tudi loža za novinarje in morebitne kamere v primerih televizijskega snemanja. V dvorani bo sodobni sistem talnega ogrevanja v kombinaciji s prezračevanjem in klimatizacijo. Energija za ogrevanje se bo pridobivala iz prenovljene kotlovnice na lesno biomaso, ki se izvaja vzporedno z gradnjo nove telovadnice. Dvorana bo zraven energetsko učinkovite razstveljave imela tudi osvetlitev z dnevno svetlobo in možnostjo popolnega senčenja ter nadsvetlobo v namiznoteniški dvorani.

Tako bo občina, z novo večnamensko nizkoenergetsko športno dvorano, pridobila energetsko učinkovit objekt za dolgoročno razbremenitev občinskega proračuna. Na razpisu Ministrstva za šolstvo in šport, ki je razdelilo denar za sofinanciranje projektov za javno športno rekreacijsko infrastrukturo, si je Občina Puconci uspela edina v Prekmurju pridobiti okrog milijon evrov nepovratnih sredstev.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2013 ob 7:44 KAR NEKDO gost

      Mogoče kdo ve kdaj bo končana in koliko je višina stropa v dvorani? Hvala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.04.2013 ob 8:03 meli gost

      Zgledne ka nova ARENA PUCONCI raste.Što de to dvorano doj plačo pa zdržavo, občine v bodoče nedo telko pejnez več dobivale iz proračuna.Dvoran je v Soboti že kelko ščeš (OŠ I,OŠ3, EKONOMSKA, itd) , za klube pa nega pejnez. Glavno ka se zida.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2013 ob 8:04 pomgost gost

      Ali se v občini Puconci že odvija vrhunski šport? Ali se je že do sedaj, ali se bo poslej, ker ga bo še bolj generirala tale dvorana ? Ali smo sploh sposobni narediti še kaj brez evropskih sredstev? Videti je, kot da ne moremo narediti ničesar več če ne DOBIMO denarja OD ZUNAJ, zastonj. Kdo je pa zaslužni arhitekt objekta ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.04.2013 ob 8:41 gost gost

      Vrhunski šport se odvija in se bo še naprej. Namizni tenis - državni pravki, druga ekipa tudi v 1. ligi. Odbojka ženske med 6 v državi, hokej na travi - 1 liga, Kema Puconci nogomet, zelo razvit mali nogomet - prek 30 klubov malega nogometa,... Bližina Murske Sobote je pomembna, saj pozimi kar precej klubov ne dobi termina tam in ga bo sedaj lahko v Puconcih. Višina stropa pa ustreza mednarodnim tekmam v odbojki.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.04.2013 ob 10:20 pomgost gost

      Moteče je, ker piše, da bodo dobili VRHUNSKO dvorano. Po slovarju SSKJ -vrhunski- pomeni : -----zelo dober, zelo kvaliteten------za katerega je potrebna največja izurjenost, znanje na določenem področju---------ki ustreza najvišjim zahtevam na določenem področju-----------. Menim, da bodo dobili čisto normalno dvorano, kot jih imajo drugi kraji po državi, ki so pač primerne za ta naš razviti čas. Sploh je problematična uporaba takih izrazov : vrhunski, fenomenalen.... kajti morali bi pripisati nivo......osebni, občinski, državni, evropski, svetovni. Tudi Tina Maze je vrhunska - na vseh naštetih nivojih, tudi na najvišjem-svetovnem. In da ne bo pomote, vsekakor privoščim, da dobijo solidno telovadno dvorano.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.04.2013 ob 12:15 gost gost

      # Dvoran je v Soboti že kelko ščeš (OŠ I,OŠ3, EKONOMSKA, itd) , za klube pa nega pejnez. # to je tudi res.......nikogar ni, ki bi na regionalnem nivoji razmišljal o smotrnosti posamezne investicije...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.04.2013 ob 13:22 mm gost

      mijslin ka je v soboti zadosti primernih športnih dvoran, keri bi zadostile potreban "vrhunskih" ekip, kere se ukvarjajo z dvoranskimi športi. ekipe, kere nastopajo v prvi ligi (OK P-P, OK Kema, NT Kema) majo prednost pri izbiri termina, ostali pa dobijo kar pač ostane. pa ne bluzite o nekšnih ekipah maloga nogometa. ... Nogomet je šport keri se špila na odprejton, tak mali kak velki... ka se pa teh premnogih skupin za rekreacijo tijče pa njihovih terminov.... ponavadi je tak ka prijde pet, mogoče šest zanesenjkof, keri majo te cejlo dvorano za sebe, pa nekomi kradnejo termin.....tou zadnje san napijsal iz lastnih izkušenj. sicer pa če do se enkrat začale dvorane dajati v najem skupinan, klubom, drujštvon, kera do mogla svoje termine sama plčati( nej tak kak zdaj večijno pokrijvle občina), de se v trenutki sprostilo ogromno število prostih terminov, pa do še te trij dvorane, kerte so v soboti, preveč pa neman nič proti gradnji nove dvorane, fajn ka se dela, kakša de pa dejanska zasedenost, de pa pokazal čas.... ka se nede ponovila zgodba z ljutomersko dvorano....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.04.2013 ob 13:45 redek gost

      Puconci so srednje velika vas obdana z njivami, oddaljena par kilometrov od Murske Sobote, kjer so že neizkoriščene velike dvorane. Investirati v športni objekt je zaradi tega nujna prioriteta.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.04.2013 ob 13:59 gost gost

      Zanimive ugotovitve, ki kažejo na to, da ni NIKOGAR v Pomurju, ki bi USKLAJEVAL medobčinski interes, tako da bi razporejal objekte in dejavnosti skladno s potrebami. Tako je iz komentarjev razumeti (moje osebne izkušnje to tudi potrjujejo) da je obstoječih objektov dovolj, in če bi se ZNALI DOGOVORITI, bi bilo za vse najti prostor. In če ne bi Občine ne bi plačevale stroškov ljubiteljske rekreacije, bi lahko iz tega denarja recimo ZAKRPALA LUKNJE NA CESTAH. Ljubiteljska rekreacija se pa plačuje.... Še vedno se sprašujem, zakaj je bilo potrebno 10 let da so dogovorili pomurski vodovod. Ćesa se niso mogli dogovoriti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.04.2013 ob 15:30 gost gost

      In potem vse tiho je bilo :)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.04.2013 ob 16:23 gostek gost

      Imate prav da so v murski soboti 4 dvoran a do se trbej pelati.Ene se na treninge vozijo tude 20min

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.04.2013 ob 19:49 hg gost

      v juliju tehnični prevzem pa bo oktobra

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.04.2013 ob 20:21 Kovač z Goričkoga gost

      Razdalja do Murske Sobote je marsikateremu goričkemu otroku onemogočala ali celo PREPREČILA športno kariero, tako je to nujna poteza lokalne politike za športni potencial goričkih otrok in njihovih staršev. Navsezadnje je trenutno šport edino kar nam še daje optimizem in voljo da še vztrajamo v tej naši ljubi obljubljeni deželi.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.04.2013 ob 21:49 Hiter 12 gost

      Vsekakor fajn ka se gradi pa razvija, samo te pride do vprašanja kda de se ta investicija pokrila ozirma če de se sploh?! :O Klube si itak ne plačajo termina ka njin občina časte kak je pravo gost mm. Neven zakoj ne napravijo kakše napihljivi šotor, ali pa preprosto palično konstrukcijo kere invesicija je okrog 100.000€ pa se pobira zmerna cejna za termine pa se pejnez obrne Pa vupan ka ne dajo notre parket ka pa kaj bole naprednoga :D

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.04.2013 ob 21:54 Suljo gost

      Ka pa pomejne večnamenska? fuzbal, košarka, rokomet, odbojka? :D itak še nega dvoran za takšne športe -.-

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.04.2013 ob 23:21 ... gost

      pomgost, ge piše kaj o vrhunske dvorane? :)

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.04.2013 ob 7:10 selo veselo gost

      Hitro zgraditi dvorane še na Hodoši, Petrovcaj,Vaneči.,,,Bouga deca ka se morajo voziiti tak daleč

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      12.04.2013 ob 8:37 gost gost

      Ne razumete : TEMELJ je GOSPODARSTVO. Telovadnica je NADGRADNJA temeljev. Samo telovadnica brez gospodarstva je kot objekt brez temeljev. Nekdo bi moral urejati stvari globalno-pomursko. Vsak župan gleda le znotraj svojih meja. Ne znajo se dogovarjati med seboj, zato hoče vsak imeti svoje. Kot če bi vsaka vas "potrebovala" recimo svoje letališče,

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      12.04.2013 ob 11:19 Talent gost

      Ja, poleg nove dvorane so pa že zrasli fantastični ležeči policaji, hahahahaha......... Direkt za off road!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      12.04.2013 ob 18:25 gost2 gost

      Vse ka van lejko poven narode kere tu neka mota ,ka ta dvorana je nej za tu pa ka v sobote so 4 dvorane fraj pa ne ven ka vse , viden oz. predvidevan ka so to lidgej kere so teh sredstev nej dobili v svoje zepke , kak be se tome pravlo za nepovratna sredstva ale neka taksoga ka so naj ne glasne ka zarade takseh kak so tej drzava propada. Zato ne motajte neka brezveze ka ta dvorana v puconcaj de fenomenalna. Mamo 4 klube kere do dvorano nucale skoraj den pa noc pa ne motajte o neksoj zasedenoste ka ce mislete ka 1/3 televodnece na kere kole sole folga za en klub kak je do zdaj se gladko motete... pa nej gucate neka na pamet. Ce cele dneve sidete doma na kavce pa scejte ka de van samo v zepke teklo kak do zda se motete ka tej cajte idejo vrage. To je z moje strani vse .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      07.10.2013 ob 16:48 doma v puconcih gost

      ta naša telovadneca je najbole kul v sloveneje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      07.10.2013 ob 18:13 JOCO gost

      Vse lepo in prav. Kdo vam bo pa vzdrževal to dvorano ? Ali veste kakšen je strošek takšnega objekta ?Vrhunski šport ? kdo bo pa segreval dvorano , da bojo potem trije trenirali ? Prav imajo tisti ,ki pravijo da M: Sobota ni daleč in njihove dvorane niso popolnoma iskoriščene . Občina, če še sploh bo , pa nebo imela denarja, da bi tole vzdrževala ! Lahko je zgraditi z tujim denarjem, večji vrag pa bo ,vzdrževati s svojim, če ga bomo ali odkot ga vzeti ? Tou pa ni računalnik !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      07.10.2013 ob 18:52 ijs gost

      joco ka pa tao tebe briga?? glupan!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.