https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V sredo napovedana stavka v Aha Muri

Murska Sobota, 19.04.2013 ob 13:39  

Zaposleni v Aha Muri še vedno niso dobili obljubljenih plač, zato je njihov sindikat za naslednji teden napovedal opozorilno stavko.

Že drugi mesec zapored plače v Aha Muri zamujajo. Če so marca zaposleni dobili na rok vsaj akontacije v višini 300 evrov, so ta mesec ostali še brez tega. Kot poroča spletni portal 24ur je izvršni odbor sindikata zato imenoval stavkovni odbor in napovedal opozorilno stavko, ki se bo začela 25. aprila ob 10.30, trajala pa bo dve uri. Opredeljevanje članov o sodelovanju v stavki bo sindikat izvedel do torka, predlagajo pa tudi čimprejšnja pogajanja z vodstvom družbe o rešitvi nastalih težav.

Sindikalna predsednica Mure Jolanka Horvat pravi, da se zavedajo resnosti položaja in možnosti posledic, zato želijo od vodstva pričakujejo, da bo dobilo ustrezna sredstva, ki bodo zagotovila plačilno sposobnost družbe, od odgovornih v državi pa pričakujejo takšno gospodarsko politiko, ki bo omogočala financiranje podjetij, ki imajo zagotovljen trg in tekoče stabilno poslovanje.

Sredstev ni bilo zaradi dodatnih zahtev bank

Generalni direktor Aha Mure Matjaž Hudopisk je že po torkovem sestanku zaposlenim pisno sporočil, da se lastniki dogovarjajo s konzorcijem bank za pomoč pri financiranju rešitve likvidnostnih težav.

"Na tem sestanku, na katerem je bil poleg predstavnikov bank prisoten tudi predstavnik vlade, je bil sklenjen načelni dogovor o tem financiranju. Glede na to, da smo ves čas poudarjali, da potrebujemo dodatna sredstva tudi za izplačilo plač, to je do 18. aprila, smo bili prepričani, da bodo do tega dne ta sredstva zagotovljena, vendar je predstavljeno, da banke potrebujejo za sprostitev sredstev tudi formalne sklepe kreditnih odborov, ki bodo zasedali v tem tednu in v začetku naslednjega."

Posledica tega je zamuda pri plačah, denar zanje naj bi bil zagotovljen prihodnji teden, medtem pa bi ga poskušali zagotoviti vsaj za delno plačilo plač, je v sporočilu zapisal Hudopisk.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2013 ob 16:22 gost gost

      ZDAJ JE ŽE PREPOZNO

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2013 ob 16:59 srbija d.o.o gost

      To ka vam ta stara kobila dela nemoreš verjet ste vi kda vidli kda se ladja potopi ka bi kdo te isko pomoč ja lehko ga te lugaš več tak je tu žmetno je meni ka to čujem vse zato vas razmim lidje kak je to LAŽE van kak de to lehko spelala kje so penezi ka delate pa mi naj to povej.ta kobila zobata če delate vsaki den telko kak so tej pametnjakoviči vo zračunali pa nega barem 1 evro na den dobička toga boga nega ka bi tou lejko pravo edino to ka je popakjala peneze pa hopa cupa v srbijo samo tak je pametna ka je mislila ka je že 5 let mimo ja zao bi rada tak na hitro to porihtala no pa še to zdaj nema penez za PLAČE KA DA DRUGI TEDEN JA BOGA MILOG PA TE DE ŽE MAJ 18 TU KAJ PA TE OPET ISTA PESEM ZDAJ NAJ NAJDE TA STARA CELOLITASTA KOBILA VIZIJO .

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.04.2013 ob 19:01 i gost

      "opredeljevanje članov o sodelovanju v stavki bo sindikat izvedel do torka" Plačujen članarino torej man pravico ka san polek na stavki, nej ka do zberali narod pa ka so tej čisto dol stekle ali ka jim je. Oden delan gledan ka ne koristen bolniške ne zmišlavlen si ka nucan te pa te dopust za brezveze, zaj mo pa čakala plačo kak kakše lolek samo zato ka si ena posrana rit kera nevej pošteno slovensko gučate žepke napunila. Zakoj je njena kvaliteta življenja bole pomembna kak pa naša?? So mi rejsan menje vredne kak pa ona ka okoli kradne pa laže

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.04.2013 ob 19:16 srbija d.o o gost

      ja te si pa resan pravi bumbar ka jim placujes ovi pa lepo hodijo po izobraževanji po tujih državah kda ti je pa kaj sindikat napravo ha tou bi mogo že znati ka so tej zaščiteni tebi pa tak in tak lažejo tak smo mi negda mogli gučat kda sem jaz biu tam ej čovjek ti živiš na luni a tamo nema para JA NEJ SI MENJE VREDEN SAMO VORVLEŠ KA TI PRAVI TA KOBILA STARA.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.04.2013 ob 19:36 fata d .o.o gost

      Tou ka dela ta lukaučičeva hej brsnoti jo v to grintavo rit in še toga njenoga naj bole sposobnoga hudopiska ka je že v sej podjetjaj vse zapravo to je prihodnost SLOVENIJEnikaj drugo naj jim vse država krej vzeme samo tou nigdar nebo če pa zapiramo lidij za en mali prkršek tote tajkune pa podpiramo vsi ka se skrivljejPO TEJ PISARNAJ TEJ SO PROBLEM A SE JE KDAJ PITO ZA TO JAZ MAM 800 DELAVCEV PA 3 KI VODIJO VSE TO PRIVAS PA ČUJEM EDEN PISARNIŠKI EDEN DELAVEC TE PA RESAN MA STARA VIZIJO TOTI PA NAPRAVIJO DOBIČEK LEDJ DRAGI MALO RAZMISLITE.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.04.2013 ob 20:17 SINDIKAT?! gost

      "od odgovornih v državi pa pričakujejo takšno gospodarsko politiko, ki bo omogočala financiranje podjetij, ki imajo zagotovljen trg in tekoče stabilno poslovanje." pravi sindikalistka Jolanka Horvat! Pa ge živi ta ženska??? Država bo reševala Muro, še enkrat, ali že desetič? naj jo rešijo lastniki! Država smo vsi ostali,ki smo ostali brez službe v drugih podjetjih in ostali zaposleni,upokojenci......; Kaj jo pa poslušate ga. lukančičevo, ona laže tako, da sama sebi verjame.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Alfa
      19.04.2013 ob 21:42 Alfa

      ka ti je pa te fkradnola pa zlagala .Tak grdo pišeš o drugih sebe pa ne vidiš ti niti pisati neveš ne da bi vedla kaj drugega .ta okateri tak grdo pišeš bi te mogla tožit .Pa dokaži kaj ti je ukradla ter zlagala .tudi jaz plačujem članarino pa tako grdo ne pišem.Ja kakšno boljšo kvaliteto pa potem ima če prav tako dela tam kot ti .Pa te pišeš ka je posrana .podpisi se zbirajo zato ker se potem vidi kdo je za stavko kdor ne .

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.04.2013 ob 22:11 Aha gost

      Ka do stavkale saj so več na bolniškon kak delajo eni posameznike. kda nemre prdnote ide na terapijo.Ali jezik jim ide.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.04.2013 ob 8:13 se strinjam gost

      Aha,se strinjam z teuf ges tudi poznan lidi ka so več na bolniškon kak v fabriki :-( eni bi lejko oskare dobili kak znajo dobro glumiti ali gli te isti so najbole pametni v fabriki pa znajo vse povedati o drugih samo sami sebe ne vidijo.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.04.2013 ob 10:18 i gost

      ja to je resan ka so ene eč na bolniškon kak pa na dele samo nemreš vse v iste kosš metate. Ja smo besne samo ka moreš nika lejko samo čakaš

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.04.2013 ob 10:40 srbija d.o.o gost

      To ka eti pišete o bolniški mislim ka si tij tudi detežen če nej te si mali bog ha telo pazi ka te ne zaodi kaj hudoga papek rajši bi te kritizero ka so po pisarnaj ka meglo komaj do 2 raztirajo to pa ne vidiš in te ti zgubo dela nej betežen človik maš tij sploj kaj v toj lubenici ali pa glavno ka nekaj pišeš mislim ka si tij luftaš ka celi dsen tam meglariš ka telejko doma traktor tiraš ejaj.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.04.2013 ob 10:47 fata d.o.o gost

      Ja nevem ka se te prosiš gor što je kakši mislim ka te srce boli ka je istina alfa mislim ka tij z tejmi močno držijš samo če de gran vdaro te boš tij tudi šo zabadaf tou staro ščitš veš.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.04.2013 ob 11:55 piki gost

      To ka etik čita je čisa bedarij saka lasnica naj v svojem podjetji zažčisti kak de staro bi resan trbelo razlasninitit ne ka delavci za njeni kredit delajo te še pa plače jim ne da oj MUREC kje si ji malo razloži kak ide ta posel ide nej samo jemati peneze te pa zguba me zanimle kj je te zela za SRBIJO to naj pove sindikat če kaj jazmi samo itak so tu notri sami taki stari komanjoni ka so že bilij da lijžejo tak .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.04.2013 ob 19:59 Alfa gost

      Fata tij najprlej sebe pogledni pa te ko menteraj .To pomeni ka niti tij sama sebe ne spoštuješ ,nej ka bi druge .Če ženska napolni 50. ne pomeni ka jestara kobila ka boš pa te tij pri teh letih .Ka si kakšna manekenka,..NEdelan vMuri ,ampak žalostno ka tak grdo pišeš,tij pa tisti gost Srbija bi bila lepi par ti bi bila kobila on pa konj,če že takšne stvari pišeš .Najprej pred svojim pragom pometi pa potem pred drugim. Pa ne da ti je za kvaliteto živlenja kriva sindikalistka .Kakor se ižražaš tako kvaliteto tudi imaš.Kak boš pa te otroke vzgajala,če se sama tako obnašaš.Drugič premisli pa misli s svojo glavo pa naj ti je jezik nej hitrejši kak pamet .Pa brez zamere .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.04.2013 ob 21:35 gost razočarana gost

      mate komentare je kdo ki bi znau to rešiti in dokazati da ves denar gre v srbijo in da sindikat v muriri izsiljuje ljudi ki niso v sindikatu mure da bodo leteli med prvimi ker no podpirajo sindikata

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. goricanec
      23.04.2013 ob 16:51 goricanec

      vij ka o bolniške motate če be prek 30 let delale v Mure be že belij na vozičke samo gezek vas je in nejmate pojma kak se dela v fabrike sran vas boj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.04.2013 ob 21:20 Alfa gost

      Žalostno je ka vse pišete.resan je ka če 30 let delaš eno delo si zdelani pa tudi se pojavljajo razne bolezni hrbtenice.To pa ka pišete ka sindikat koga izsiljuje to pa neverjamen.Tomogoče mislite posamezne člane kateri drugim nagajajo.Žalostno paje to da vsak nekoga blati, namesto ka bi vkup podržali se sami med sabo grizejo.Nevidi pa se mi to kak govorite na sindikat,ka so sami komanjoni pa ka ližejo.Ka mislite sten.Delajo na ton ka bi čim več ljudi ostalo pa delajo to ka njihovi člani od njih zahtevajo.Ampak še vedno je nej dobro.Zahtevali soo lastnika zdaj ga majo pa je nej dobro.da je prišla te so njej ploskali zdaj so pa razočarani.Nika je nej dobro.Ali dežuren krivec je spet sindikat.nihče ga prek vode ne pelje,pa čebi držali zovimi bi nej telko delali.Pa vsak ki ima 5minut časa jih preklinja.mislim ka si to ne zaslužijo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.