https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni sejma LOV in NATURO

Gornja Radgona, 19.04.2013 ob 17:00  

Danes, 19. aprila 2013, se je v Gornji Radgoni za vse ljubitelje narave po dveh letih spet združil skupni praznik, 8. mednarodni sejem lovstva in ribištva LOV.

 

Sejem LOV drugič zapovrstjo spremlja mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO, ki obiskovalcem nudi paleto zamisli, opreme, znanja in konkretnih napotkov za turizem in doživetja v neokrnjenemu okolju. Skrbi za naravno dediščino pa se bo s skrbjo za tehnično dediščino pridružila še velika mednarodna razstava starodobnikov "AVTO MOTO CLASSIC".

Na otvoritvi so bili prisotni župan in prvi lovec v občini Gornja Radgona, gospod Anton Kampuš, predsednik lovske zveze Slovenije gospod Feliks Krope, predsednik UO Ribiške zveze Slovenije gospod dr. Miroslav Žaberl, predsednik Turistične zveze Slovenije gospod Peter Misja, veleposlanica Republike Litve gospa Izolde Bričkovskiene, zlata olimpijka Urška Žolnir inVinska kraljica Slovenije Neža Pavlič.

Sejem v razstavnem delu predstavlja opremo, pribor, oblačila in obutev za lov, ribolov in kinologijo, terenska vozila in strokovno literaturo. Ponuja tudi optične naprave, opremo in pripomočke za fotolov, konjeništvo in hišne živali. Vabi h konjeniškemu, lovskemu in ribiškemu turizmu, k pohodništvu in planinarjenju, k športom in taborjenju v naravi ali k razvajanju v naravnih zdraviliščih in kmečkemu turizmu.

Obetajo se številne strokovne razstave in strokovni posveti v organizaciji Lovske, Ribiške in Kinološke zveze Slovenije ter drugih krovnih okoljevarstvenih organizacij. Še posebej zabavni bodo spremljajoči dogodki in prireditve kot so: predstavitve psov lovskih pasem, državna razstava psov lovskih pasem – CAC, tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, lovskega golaža in gobove juhe, nastopi rogistov in pevskih zborov in druge.

Na sejmu bo mogoče najti oblačila, opremo in pripomočke za pohodništvo, planinarjenje, izletništvo, kolesarjenje, za aktivnosti in oddih v naravi, zdraviliški turizem in wellness. Predstavljena bo tudi ponudba slovenskih turističnih regij in krajev, turističnih kmetij, eko kmetij in eko proizvodi, eko in lokalni prehranski izdelki, domača obrt, terenska in osebna vozila. Ponudbo turističnih destinacij bodo predstavljale tudi sosednje države.

Sejem bo odprt v petek, 19.4. in soboto, 20.4. od 9.00 do 18.00 ure, v nedeljo, 21.4. do 17.00 ure. Enodnevne vstopnice bodo za odrasle po 5,00 €, za mladino 2,50 €. Za skupine odraslih nad 20 oseb in za lovce, ribiče, planince in upokojencev s predložitvijo članske izkaznice so na voljo vstopnice s popustom po 4,00 €.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2013 ob 21:55 đager gost

      Ne ven zakaj slovenija sploh potrebuje vojsko, lovcev mamo več kot vojakov, pa še boljše so opremljeni - na lastne stroške! :)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.