https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob Dnevu Zemlje na Trgu zmage zasadili rožice

Murska Sobota, 23.04.2013 ob 8:00  

Na Trgu zmage v središču Murske Sobote je Mestna občina Murska Sobota že tretje leto zapored obeležila Dan Zemlje s stojnico, na kateri predstavljajo ozaveščevalno gradivo Društvo za zaščito živali Pomurja.

V Mestni občini Murska Sobota si že več let prizadevajo za izboljšanje stanja okolja s celostnim pristopom k okoljskemu načrtovanju, varovanju okolja in trajnostnemu razvoju. Veliko pozornost namenjajo tudi osveščanju in informiranju javnosti preko različnih akcij, letakov, zloženk ter pisnih in elektronskih medijev, s čemer želijo predvsem doseči in ustvariti prijazno bivalno okolje ter dvig kakovosti življenja v občini.

Tako so tudi letos na Trgu zmage postavili stojnice, obenem pa so na mestni upravi zasadili nekaj javnih zelenih površin z rožami, grmovnicami in drevninami.

Na stojnicaj so izvedli tudi akcijo osveščanja lastnikov psov ter z letaki in označevalnimi tablicami opozorili lastnike psov, da počistijo pasje iztrebke za svojimi štirinožnimi prijatelji. Društvo za zaščito živali Pomurja želi na tak način prispevati k večji osveščenosti k ohranitvi čistega okolja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.