https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota zmagali na mednarodnem festivalu turizma

27.04.2013 ob 8:00  

Dijaki Ekonomske šole Murska Sobota najboljši na 10. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma.


24. aprila 2013 je v Novi Gorici potekal 10. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo Potuj z jezikom, ki jo je organizirala Turistična zveza Slovenije. Na njej so srednješolci iz Slovenije in tujine (Srbija, BIH, Češka) predstavili tipične lokalne jedi v lokalnem narečju in najstniškem slengu.

Na mednarodni turistični tržnici so sodelovali tudi dijaki zaključnega letnika Ekonomske šole Murska Sobota (Nadja Emeršič, Sanja Gaberc, Sašo Šarčevič, Lara Rošič, Nina Sever, Matjaž Kranjec, Dunja Klar), pod mentorstvom prof. Nataše Šiplič Šiftar in prof. Nataše Plemenitaš Benkovič.

Tema projekta je bila »Küjamo po prekmursko«. Ljudem so pokazali, da so prekmurske jedi zelo dobre in da jih je vredno poskusiti. Obenem so dokazali, da Prekmurje ni samo znano po dobri hrani, ampak tudi po srčnosti in dobroti ljudi.

Turistično stojnico so spremenili v »prekmursko ižo«, kuhali bograč in vabili goste z vznemirljivi vonji dobre hrane ter tako prejeli dve zlati priznanji, za sodelovanje in za najboljšo predstavitev na tržnici. Tako je Ekonomska šola spet pometla s konkurenco.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2013 ob 9:46 Beno gost

      Iskrene čestitke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.