https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Obisk Pušče v okviru mednarodne romske konference

Pušča, 27.04.2013 ob 13:15  

Včeraj popoldne so udeleženci mednarodne konference o politični participaciji in aktivizmu Romov  obiskali Puščo – največje romsko naselje v Sloveniji.


Pušča je največje Romsko naselje v Sloveniji in je avtonomna lokalna skupnost v murskosoboški občini, naselje pa ima tudi svoje politične predstavnike. Na Pušči lahko najdemo kapelico, dva lokala, večnamensko dvorano, nogometno igrišče in klub, vrtec, ki ga obiskujejo tudi neromski otroci itd. V lokalni skupnosti Pušča na različnih področjih aktivno deluje kar 10 združenj.

Udeleženci mednarodne konference so si ogledali znamenitosti Pušče, tamkajšnje kulturno-turistično društvo pa je pripravilo tudi kulturni program z glasbo in plesom ter pristne dobrote, značilne za romsko kulturo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2013 ob 17:56 LOL gost

      Ka pa za GASILCE pa nika nej napisano,pa so prv v EU.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2013 ob 21:04 gost gost

      Kak enim dobro gre.Slovenija moja dežela.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2013 ob 21:06 stifler gost

      to ka kažejo ko so oni spekli to je od gostilne gaj . ka se ve mečejo s tem ka nej je njihovo. Prlej so nej bili cigani zdaj a so ka lejko na ciganjski račun živijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2013 ob 22:36 bmw gost

      mi romi z veseljem sprejmemo v naše naselje vse vrste ljudi pa če so politiki ali navadni ljudje, ter smo prepoznavni po svojem naselju saj smo lahko ponosni da smo edina Romsksa samostojna krajevna skupnost v EU. Ponosni smo ka smo romi ampak smo pa državljani Slovenije . Zato vsi kateri pišete na Pomurec.com bodite strpni in v vaše oglaševanja ne širite nestrpnost, ampak bodite veseli da ste lahko z nami ponosni.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.