https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Majanju 2013 v Beltincih dnevi kreativnosti in kritične misli

Beltinci, 04.05.2013 ob 9:00  

Društvo iniciative mladih Beltinci je v sklopu »Majanja 2013 – Dnevi kreativnosti in kritične misli« pripravilo zanimive delavnice in pester program aktivnosti. Vse aktivnosti so se odvijale v prostorih Ambasade Štefana Kovača Marka Beltinci in so brezplačne. Celotne aktivnosti so razporejene čez tri dni in so se pričele že v četrtek.

 

Vsak dan so udeleženci lahko igrali ping pong ali šah, se družili, debatirali v debatnih krožkih, se udeležili glasbene poslušalnice ali sodelovali pri solidarnostni akciji zbiranja hrane in higienskih potrebščin. Na delavnicah so udeležencem prikazali, kako si lahko sami izdelajo različna glasbila iz preprostih odpadnih materialov, ki jih domala najdemo v vsakem domu.

Vsak dan potekajo delavnice, ki kritično obravnavajo tematiko glede družbe, dela in sociale. Zvečer potekajo filmske predstave prav tako z družbeno kritično vsebino. Po filmski predstavi pa se druženje zaključi ob koncertu. V času majanja poteka tudi nova solidarnostna akcija. Tokrat za pomoči potrebne soljudi zbirajo hrano z dolgim rokom uporabe in osnovne higienske potrebščine.

Besedilo in foto: Bojan Sobočan

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija