https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Delavci Aha Mure prejeli celotno marčevsko plačo – stavka odpovedana

Murska Sobota, 07.05.2013 ob 9:56  

Na računih delavcev Aha Mure je že celotna plača za mesec marec.

Po poročanju STA je vodstvo družbe tako izpolnilo svojo obljubo in jim nakazalo tudi zadnjo četrtino, zato so delavci za četrtek napovedano stavko preklicali. "Vsi zaposleni so dobili celotno marčno plačo, vendar se mora stavkovni odbor uradno sestati in potem bomo tudi uradno preklicali za četrtek napovedano stavko," je za STA povedala predsednica sindikata Aha Mure Jolanka Horvat.

Sindikalisti zdaj pričakujejo sestanek s solastnico družbe Mojco Lukančič, ki naj bi jim predstavila razmere, potem pa bodo odločali o nadaljnjih korakih, je še dodala sindikalistka.

Delavci Aha Mure so zaradi zaostalega izplačila marčnih plač 25. aprila že izvedli dveurno opozorilno stavko. Dan pozneje jim je vodstvo izplačalo plače v polovičnem znesku oz. okoli 300 evrov na delavca, tretjo četrtino so dobili včeraj, zadnjo pa danes.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2013 ob 10:57 smrkci gost

      He,he,he,.....delavci pa su vas žejne pelali čez vodo kak sindikat tak vodstvo mure.Pa hlapci ste bili pa hlapci ostanete,mi na zavodu več dobimo kot vi za cel mesec dela in smo lepo doma in hodimo na sprehode na kavice itd....vi delavci pa izgubljate zdravje zaradi vodstva mure in sindikata pač.

      4 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2013 ob 11:50 ALF gost

      Me zanima kak dolgo bos dobivo potporo....ne gledas TV..!!!

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2013 ob 11:52 gargamel gost

      Smrkci... zaradi takih kot si ti je pa naša država tam kjer je. Raje ste doma, pa lenarite celo življenje, brezsmiseln, namesto, da bi se potrudili najti službo. Sram vas je lahko.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2013 ob 12:01 gost-pikapoka gost

      z murof je kunec

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.05.2013 ob 12:45 smrkci gost

      Gost gargamel, nismo mi krivi da nimamo dela,kriva je zakonodaja in verjetno tvoji ljubi politiki in tajkuni in sindikati,saj pa dobro vidiš kaj se dogaja v naši izropani državici,pa ne vrag da si ti med njimi.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2013 ob 13:00 delavec gost

      Ni čudno, da je tako kot je, če obstajajo taki ljudje kot SMRKCI in njihov prvi komentar. Če bi imel -i vsaj malo etike oziroma vsaj kakšno vrednoto to nebi pisal-i čeprav tako misli-jo. Ampak za vsakega palica raste, pazi -te, da bolečina oziroma streznitev ne bo prehuda. Imam službo, relativno dobro plačo, zelo veliko delam...razumem in občudujem pa delavce Mure in še veliko drugih v podobnem položaju. SMRKCI vsaj malo se zamislite -lahko vas je sram.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.05.2013 ob 13:20 gargamel gost

      Smrkci - niste si sami krivi, da nimate službe? Jaz nisem dobil službe, pa sem šel po njo, 200km stran od doma, vi se pa zabubite doma not, pa ko jebe, če v MS ni službe (mogoče je pa se vam je ne da poiskati, ali pošiljati prošenj) potem je to to... Noben vas ne bo v službo vabil, razumem pa stisko Pomurja, saj sem bil še nedolgo nazaj sam v njej... Ampak smiliti se sami sebi... pa živeti od podpore... Delo se VEDNO najde... Samo poiskati ga je treba. Preveč se obremenjujete z državo, krizo, politiki, lopovi, tajkuni. Oni so se že po svoje znašli, ni vaša skrb in dolžnost to popraviti... Vaša skrb je, da poskrbite sami za sebe. Mura bo še dolgo stala.... Ne bom našteval razlogov zakaj.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.05.2013 ob 13:21 smrkci gost

      gost delavec,prvo palice morajo naj prej rasti za tiste ki pišejo zakonodajo potm pa za politike in tajkune.Če res imaš dobro službo bi lahko kaj prispeval na rdeči križ,če pa dosti delaš pa delaš na črno.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.05.2013 ob 13:37 gost kriza gost

      Danes bodo pa trgovine polne.Nega krize.. Vsi samo glumijo.Ceste so polne avtomobilov,tgovine isto,kafetarije...itd

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.05.2013 ob 14:11 gost realist gost

      Razni gargameli , saj sploh ne veste kaj pišete, če ne veste, so to bedarije.Prej, kak pišete se malo zamislite, če se znate, pa ne stresajte bedarije, ki nimajo zveeze z realnostjo. Nemrejo vsi biti kelnari pa kujari, eni so študirali pa se trudili, ka de v Sloveniji tudi inteligenca, zdaj so pa na cesti. Ja, kriva je zakonodaja in pa to, ka se v službo pride samo preko poznanstva in preko kuverte, ki jo daš na mizo. Kdo tega ne ve, noče priznati, ali pa živi v drugem svetu. Vse to pa je maslo prejšnje vlade. Takrat so se sprejeli po hitrem postopku vsi ti sporni zakoni, ko je bil janšizem na pohodu.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.05.2013 ob 15:20 gargamel gost

      Realist... dobro vem kaj pišem. Po tvojem mnenju so vse drugi krivi.... Saj ne pravim, poznanstvo v taki mali državi dela čudeže. MS je pa itak sr*nje od sr*anja, kar se služb in dela tiče. Prideš na zavod, pa se delajo pametni tam, pa ti pamet solijo, pa te učijo prošnjo pisat (isto kot v 1 letniku srednje), namesto, da bi kaj ukrenili. Z druge strani pa, kdo pravi, da moreš delati v MS, SLO? Po Evropi je ogromno prostih služb (Nemčiji primanjkuje 180.000 inženirjev) Naši inženirji so pa preleni, da bi se nemško naučili, oziroma se držijo maminih krilc doma, pa se tožijo kakšen tehnološki višek so v državi. Seveda nima država delovnih mest, če je politika čisto zgrešena. Ampak mi ne moremo tu nič. Prilagajat se je treba... Sedaj je naš dom EU in ne več JUGA vaša REALIST, ne bo več SOCIALIZMA, TITO ne bo vstal od mrtvih in vsak je za sebe... ZNAJTI SE JE TREBA, nej pa jokati doma, mamo držati za krilo, jamrati nad državo, politiko, družbo. Še preveč nam da Slovenija, če nimamo službe in je prelepo biti doma....

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.05.2013 ob 15:44 Alf gost

      Nega krize za tiste keri so nej manjake........

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.05.2013 ob 15:48 gargamel gost

      Alf točno tako. Čeprav delavcem Mure ni lahko, ampak se da preživeti....

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.05.2013 ob 17:53 Nekdo gost

      Gargamel, ti si inženir strojništva?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.05.2013 ob 18:04 GOST gost

      TAKSISTI V SOBOTI TUDI NEMAJO DELA, PA NE JAMRAJO. ENI CELO POSRANE PLENICE VOZIJO.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      07.05.2013 ob 18:52 gost EU gost

      Trojka nas bo rešila lopovov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      07.05.2013 ob 20:28 delavec gost

      Za SMRKCE: Ob rdečem križu poznam tudi Unicef, rdeče noske, ljudi, ki slikajo brez rok, Sonček, vsak ponedeljek v Tedniku, ....želim vam, da bi si na sprehodih in kavicah zbistrili možgane, če že ni prepozno in odvrgli ves negativizem, ker delam v službi nisem sposoben delati na črno, predlagam pa, da se vi česa lotite, ne pa, da se norčujete iz ljudi v stiski in jih obkladate z neprimernimi izrazi. Uživajte v svojem brezdelju.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.05.2013 ob 6:53 smrkci gost

      Gost delavec:Vem da te resnica in pravica boli pač.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      08.05.2013 ob 8:29 gost gost

      gargamel vam celi čas piše resnico. delovnih mest je dosti naokouli, samo najti jih je treba in genoti rit malo iz svoje vasi. ne pa da pol prekmurja sedi doma ali pa hodi delat za minimalca v muro ali kama drugan in potem joka kak jin je slabo in čaka na pomoč države. meni nihče neje pomago pa čista vrejdi živim. to je pač mentaliteta primitivnih prekmurcov. zazidati hišo te pa nej genoti nikan drugan. za prekmurca je hiša svetinja pa magari bo v njej lačen živel.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.05.2013 ob 9:52 Irena gost

      Ce bi vsi delavci mure bilij slozni bi naj delali samo telko kelko place dobijo in nic vec. Pa bi te vidili kak bi bilau.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      08.05.2013 ob 9:59 Gargamel gost

      Nej, nejsan inženir strojništva. Nema veze kakši inženir san, ampak ščen samo povedati, ka se trbej prilagoditi trenutnim razmeram. Gost fala za podporo. Res je, ka vsi pač nemremo/te dobiti služb, eni ste že celo življenje pregarali, pa več niti nemate zadostnega zdravja, ka bi letali nevem kje za službami, ali imate pač doma družino, otroke, starejše za katere trbej skrbeti, ampak probati ni greh. Avstrija je poleg, Maribor je oddaljen samo pol ure vožnje (Saj ne pravim ka je v MB kaj drugače, samo proba se lejko). Pomurski zavod ma ogromno delovnih mest za specifične poklice in jih nemrejo zapuniti, z druge strani pa ogromna brezposelnost? Tudi če nemate izobrazbe, se prijavite, če oglas visi že par mesecov pa nemrejo nikoga dobiti, ker je nej šolani, vas bodo že v službi navčili kelko trbej ka te lejko delali.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      08.05.2013 ob 14:54 zaposleni z minimalno plačo gost

      Smrkci - upam, da ste že popili svojo kavico, zdaj se tudi še sprehodite, da se vam skisani možgani malo prevetrijo, da ne boste tako hudobni in pokvarjeni ter pisali takih norosti. Sramujte se!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      08.05.2013 ob 16:59 srbija d.o.o gost

      ja resan je gargamel nemreš iskati službo več kda si starejši in tudi te ne vzemejo ker nimaš izobrazbo eno še ti pa povem kda je ena direktorica đokala češ nemam penez ha a za to neje jokala kda je dobila 6 mljonov evrov nego te se je ven metala kaj vse bo napravila aj zdaj pa stara kobila nema baje penez da si kupi kruh a delavci pa baje lehko si na obroke kopujejo in položnice plačajo ja glejga zlomka smo se nej prej spomlili dajmo ledje kuče zastavimo da sirota kredit dobi in te 2 meseca delamo za črtino plače veste kaj ta država in politika je vse ena band pa lep dan.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      08.05.2013 ob 17:26 tarzan gost

      Oj resan kaka lisica je ta lukavčičeva se van delavcon nikaj ne smili kako je jokala lepe te lažne skuze so jij tekle mogoče bi pa morala poklic menjat in bi bila resan dobra igralka ha ha joj bi se še skoraj jola jokala tak ji je blo hudo saj je nej mogla na miru razložiti se je mogla sprehajati hej pa mi naj negdo to razloži delajo kolko so jim tej pametnjakoviči pisarniški izračunali a nega penez a so delavci krivi da delajo 120 procentov ali pa tej v pisarnaj na celi 8 ur se skrivajo kot miške a učinka ni iz njih.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      08.05.2013 ob 21:00 fata d.o.o gost

      to so nasi velki laznivci v toti muri kdo je se pa vido takšno staro zobato kobilo da joče sram jo je lehko kako delavcem se potuhjeno smeji OPROSTITE JOČE jo je kdaj kdo vprašo kam pa je resan dala tote peneze ha niti sindikat niti svet delavcev niti mediji zelo žalosno da se dogaja opet v PREKMURJI verjetno bi res radi da se pasejo kot ovce če jih že tako podojijo da nemorejo pozneje nič TARZAN,SRBIJA mata prau kdo bojimpa delo zastonj ko pa pisarniški se skrivajo nazadnje pa so pa oni bogovi samo z velikimi trebuhi čao.....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      09.05.2013 ob 7:26 loco gost

      Piše poslovni dnevnik.si , da AHA skupina nuca še 7 mio euro državnih poroštev za najem kreditov. To ne bo šlo tako naprej..Kakšno poslovanje, jooooj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.