https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Gradnja večnamenske dvorane v Bodoncih

Bodonci, 07.05.2013 ob 12:22  

V Bodoncih so začeli z gradnjo nove večnamenske dvorane. V nedeljo, 19. maja, ob 12.00 bo potekala blagoslovitev temeljnega kamna, ki jo bo opravil evangeličanski škof Geza Erniša.


Prejšni objekt ni kljuboval  potrebam

Na mestu, kjer sedaj nastaja nova večnamenska dvorana, je stalo gospodarsko poslopje iz leta 1925. To je bilo leta 1967 po takratnih zmožnostih preurejeno v učilnico za verouk. Potrebe so s časom naraščale, stavba pa temu ni bila kos, zato so se odločili za gradnjo novega objekta, nam je pojasnil evangeličanski duhovnik v Bodoncih Simon Sever. Tako so letos marca obstoječi objekt porušili ter aprila pristopili h gradnji nove večnamenske dvorane v vrednosti 200 tisoč evrov.


Projekt ni pretirano obremenil cerkvene skupnosti

Za projekt niso obremenjevali cerkvene skupnosti, tako da bi le-ta čutila posebno obremenitev. Odločili so se za dolgoročen proces zbiranja sredstev ter tako postopoma prišli do potrebnih sredstev. Določen del se je zbral s triletnim prispevkom pet evrov po članu, ostalo pa z zbirajem sredstev ob krstih, porokah, pogrebih ter s dobrodelnimi akcijami, kot so razni koncerti, Shod EHO-Podpornice, dobrodelno pranje avtomobilov, peka palačink in podobno.

Bodonski evangeličanski duhovnik dodaja, da je bil odziv vernikov zelo dober. »Cela okolica je pomagala in vsak član in članica ima del sebe v tej dvorani. Sloga okolice je pripomogla k temu, da smo lahko začeli graditi ta objekt,« je dejal Sever.

Glede na to, da so sredstva v veliki meri zbrali domačini sami, so se odločili, da bo denar ostal v tem okolju, in tako delo ponudili lokalnim izvajalcem del, v katerih so zaposleni ljudje iz bližnje okolice.

Namen dvorane

Dvoranski del je velik 88 kvadratnih metrov in ne bo namenjen samo verskim dejavnostim, ampak bo dvorana odprta tudi za okolico. To pomeni, da bo na razpolago vsem vaščanom cerkvene občine za kakšnekoli dogodke. Poleg dvorane bo še vhodna avla, kuhinja, shramba, mansarda in otroška igralnica. Tako upajo, da bodo mladi tukaj našli svoje mesto, kjer bodo lahko svoj prosti čas preživljali s svojimi vrstniki in ne sami doma pred računalnikom.

Sever je še omenil, do bo dvorana zasnovana energijsko varčno, načrte zanjo pa je pripravila murskosoboška arhitektka Barbka Šušek. Načrtujejo, da bo dvorana dokončana v mesecu septembru, otvoritev pa je predvidena naslednje leto spomladi, ko bo ozelenela okolica.

Zapišite se v zgodovino in prihodnost Evangeličanske cerkvene občine Bodonci

Duhovnik Sever je ob tem opozoril na dobrodelno akcijo »Zapišite se v zgodovino in prihodnost Evangeličanske cerkvene občine Bodonci«, za opremo notranjosti dvorane. Poziva vse, ki želijo biti solidarni, da se povežejo z njim in jim pomagajo z nakupom stolov in miz, na katerih bo ploščica z imenom in priimkom donatorja. »Na ta način je nekje polovica miz in stolov že prodanih oziroma zagotovljenih,« je dodal.

VIDEO: predstavitev projekta

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Na koncu pogovora se je Sever zahvalil vsem, ki podpirajo ta projekt, in jih poprosil, da naj še naprej spremljajo z dobrimi mislimi in željami.

Podrobneje informacije si lahko preberete v spodnji priponki:

Fotogalerija