https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Etelka Šarkanj iz Gornjih Slaveč praznuje 100 let

Gornji Slaveči, 11.05.2013 ob 15:00  

Danes je gospa Etelka Šarkanj iz Gornjih Slaveč dopolnila častitljivih 100 let svojega življenja. Za ta okrogli jubilej so ji otroci, vnuki in pravnuki na domačiji pripravili veliko slavje.


Ob tem visokem jubileju so se pri slavljenki na domačiji zbrali njeni najbližji. Skupaj so se spominjali življenja mame in babice, ki ji je bilo vse prej kot lahko. Odraščala je skupaj z mamo, sestro in bratom, saj je zgodaj izgubila očeta, ki je padel v prvi svetovni vojni. Danes pa gospa Etelka živi skupaj s sinovo družino. Ima devet vnukov, štirinajst pravnukov in eno pravnukinjo.

Na vprašanje, kaj si ob rojstnem dnevu želi, je hitro odgovorila, da je njena edina želja, da bi bila zdrava. Čeprav je slavljenka trenutno v postelji, je še nedolgo nazaj marsikaj postorila po hiši. Kot pravijo njeni domači, pa si danes krajša čas z gledanjem televizije in poslušanjem radia. Še posebej ima rada, ko se na njem vrtijo pesmi Beneških fantov.

Slavljenko pa je obiskal tudi župan občine Kuzma, Jožef Skalič in svetnika vasi Gornji Slaveči. Zaželi so ji še veliko moči in zdravja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija