https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Gornjih Slavečih blagoslovili starodobne traktorje

Gornji Slaveči, 13.05.2013 ob 12:00  

Kljub oblačnemu vremenu se je včeraj v Gornjih Slavečih zbralo precejšnje število obiskovalcev in lastnikov starodobnih traktorjev ter starodobnih vozil.

Prireditev se je začela zjutraj ob 9.00, ko so se lastniki starodobnih vozil zbirali pred Evangeličansko cerkvijo v Gornjih Slavečih. Po zbiranju je v tamkajšnji cerkvi je sledila t. i. svečana božja služba za starodobnike.

Nato so se obiskovalci zbrali na prireditvenem prostoru. Po uvodnih besedah voditeljice programa, je bila beseda predana predsedniku društva starodobnih vozil Traktor iz Serdice, Jožefu Gaberju, ki je opisal delovanje društva. Med drugim je povedal, da je to že 4. zaporedna tovrstna prireditev, ki potega izmenično, in sicer enkrat v Občini Rogašovci, drugič pa v Občini Kuzma.   

Temu sta sledila govora župana Občine Kuzma Jožefa Škaliča in župana Občine Rogašovci Edvarda Mihaliča. Oba sta se strinjala s povedanim, da so tovrstne prireditve velikega pomena za ohranjanje kulturne dediščine te pokrajine, saj so to prvi traktorji, ki so po tukajšnjih kmetijah nadomestili delo konjev. Z njihovo pomočjo so se kmetije širile, saj so na ta način povečali obdelovalne površine.

Po govoru županov je sledil blagoslov treh predstavnosti verskih skupnosti, in sicer katoliške, evangeličanske in binkoštne verske skupnosti. Na koncu je sledilo druženje pod šotorom z vsemi obiskovalci.

Tekst in fotografije: Danilo Zrim

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.