https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Šesti humanitarni tek in dobrodelni koncert v Radencih

Radenci, 15.05.2013 ob 7:30  

Že šesto leto zapored zaposleni na občinski upravi Občine Radenci na pobudo organizacijskega odbora Maratona treh src v sklopu aktivnosti 33. Maratona treh src organizirajo dobrodelni koncert ter tradicionalni humanitarni tek – Tek srca.


Letos so se jim s svojo pomočjo pridružili tudi Lion's klubi iz Pomurja, ki bodo s sodelovanjem v tem projektu ponovno dokazali namen svojega humanega in dobrodelnega delovanja.

Kot osrednja gostja bo na koncertu nastopila Manca Izmajlova

S sloganom »Pomagajmo k nasmehu« zato vabijo vse, da se udeležijo 6. humanitarnega koncerta, ki bo v petek ob 19. uri v hotelu Radin, in na katerem bo kot osrednja gostja nastopila Manca Izmajlova, poleg nje pa se bodo v kulturnem programu predstavili še Trkaj, Manuella Brečko, Julija Vedlin, Vid Velnar, baletke GŠGR, Anja in Filip Kovačič, družina Šoštarič, s svojimi likovnimi deli pa se bo predstavila tudi Katja Kerec.

Tek srca za pomoči potrebne

Poleg dobrodelnega koncerta je organiziran tudi sobotni Tek srca (ob 15. uri), v obeh primerih pa boste s svojo udeležbo pomagali otrokom, družinam in posameznikom, ki so v življenju prikrajšani za marsikaj in žal največkrat na razloge za to sami ne morejo vplivati.

Kot so zapisali, boste s prostovoljnim prispevkom, ki bo nadomestil prijavnino za tek, sebi omogočili prijeten kulturno-zabavni večer in trenutek tekmovalnosti, pomoči potrebnim otrokom pa boste pomagali in jim na obraz pričarali nasmeh. Letošnja zbrana sredstva bodo namenili otrokom s posebnimi potrebami, za kritje stroškov šole v naravi, za postavitev rampe invalidni osebi in za premostitev težke ekonomske situacije otrok iz družin naše občine.

Za sodelovanje v Teku srca se lahko prijavite v soboto, 18. maja 2013, v Info šotoru (v štartno-ciljnem prostoru), od 10. do 14.30 ure. Svoj prispevek lahko darujete tudi, če se ne boste udeležili niti humanitarnega koncerta niti teka srca. Nakažete ga lahko na št. TRR: 02341 – 0011912031, s pripisom: »ŠD Radenci – HUMANITARNI TEK«.

Program:

- petek, 17. maja 2013, ob 18. uri v avli pred Kongresno dvorano hotela Radin – otvoritev

o prodajne razstave likovnih del učenke Osnovne šole Radenci, Katje Kerec

- petek, 17. maja 2013, ob 19. uri v Kongresni dvorani hotela Radin - humanitarni koncert in

o uradna otvoritev 33. Maratona treh src

- sobota, 18. maja 2013, ob 15. uri na START-nem mestu - humanitarni tek - Tek srca.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.