https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Aha Muri dobili polovico aprilske plače

Murska Sobota, 17.05.2013 ob 15:55  

Na računih delavcev Aha Mure naj bi že bila polovica aprilske plače, po besedah solastnice družbe Mojce Lukančič pa naj bi bilo začasno presežnih okoli 300 delavcev.

Da je polovica plače na računih, so potrdili nekateri delavci, čeprav bi danes morali prejeti že celetno plačo. Preostanek naj bi dobili v ponedeljek, o čemer pa predsednica sindikata Aha Mure Jolanka Horvat pravi, da uradnega obvestila o tem še nima.

Kot je znano, je 8. maja sindikat Aha Mure od vodstva družbe zahteval, da jih do 14. maja seznani, kako bo z izplačilom plače za april in ali morebiti načrtujejo odpuščanja. Prav tako so sklenili, da bo sindikat, če aprilska plača ne bo izplačana v roku in v celoti, napovedal stavko.

Horvatova je potrdila, da jih je vodstvo v četrtek seznanilo z razmerami, vendar se mora o tem opredeliti sindikat in šele potem bodo spregovorili za javnost. Solastnica Aha Mure Mojca Lukančič je v četrtkovi oddaji Studio ob 17-ih na Radiu Slovenija povedala, da se z delavci še ni sestala, ker še nimajo povsem jasnih odgovorov o financiranju.

"Danes smo izplačali polovico plače, čeprav je izplačilni dan v soboto, banke bodo na kreditne odbore jutri dale naše predloge in imamo obljubo, da bo na začetku prihodnjega tedna druga polovica plače. V povprečju tako ne bo zamude, ker bo polovica prej, polovica pa malo kasneje," je v četrtek povedala Lukančeva. Dodala pa je tudi, da bodo, ker imajo za sezono jesen-zima 20 odstotkov manj naročil, začasno prilagodili število zaposlenih. Okoli 300 delavcev naj bilo odveč samo začasno, saj naj bi jih v prihodnje spet zaposlili.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2013 ob 16:23 Del R gost

      " Sunce se radja :)".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2013 ob 16:24 muki gost

      To ka etik stara guči to so same laži nevem kje je menje naročil če se dela isto kot prej 300 delavcev v proizvodnji je višek kaj pa pisarniški ha tu kje se proizvaja je višek kje se zabušava je premalo me prau zanima a bo te bolše nej nebo še slapše de zato ka mo mogli več delati ja gospoda v pisarnaj pa ostane in ta ne naredi nikšege realizacije tenveč le največjo izgubo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2013 ob 17:41 fata gost

      to muro trbej zaprejti ka samo zgubo dela.Začnoti trbej nekaj novega delati nej cote šivati to bi trbelo takoj po prvem stečajo napraviti nej ka lidij za norca majo

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2013 ob 18:28 sss gost

      Lukančička naj vrne 5.000.0000 EUR in pakuje kofere.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2013 ob 22:58 oihug gost

      pametnjakoviči zriktajte delo.... vači pa država je prodajala in prodala najboljšemu kupcu. Zdaj ka pa ona dela z tem pa vse vas nej briga. TO je isto kak če bi van što gučo kama se lejko pelate z vašin avtojon. Pomeni vij ste ga kupili pa nikoga nej briga ka te z njin delali. Ona pač dela ka je najboljše za njo tak bi tudi ge delo. Država pa še izda ma priliko ka lejko odkujpi to ka dela samo zgubo. VSAKA JI ČAST KA SE JI DA Z TEN UBADATI. gE ČE BI IMEL TELKO PENEZ KAK ONA BI MURO NIKDAR NEJ KUJPO KA JE TO KAK VREČA BREZ DNA

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2013 ob 9:46 jaja gost

      gost - oihug KA TI BLESARIJE PIŠEŠ. ONA JE MURO KUPILA Z NAMENOM IN TUDI DRŽAVA JI JE KEŠ DALA Z NAMENOM!!!! PODJETJE DE ŠLO K VRAGI ONA PA DE SE DALE Z MERCEDEZON VOZILA!!! NAJ TAU V AVSTRIJI NAREDI!!!! TISTE KA DE ZDAJ ODPISTILA PA nebojte BLESAVI!!! Ne sledite neumno SINDIKATON, keri temeljijo na čisti svinjariji!!!! ITE ZVECER PA SE Z NJAU ZMEJNITE NA 4 OČI IN BOMO VIDELI KAK DUGO DE SE ŠE VUPALA NAUROGA DELATI! V tujini takšne direktorje stirajo iz države. Ge man še prihodnost, izobrazbo, službo (delan v avstriji). Ampak če bi mene što tak na kolena spravo (kak tu v sloveniji) bi pošteno ukrepal, pa če bi me tau život koštalo (seveda neman sina, nej san oženjeni tak ka neman glede toga skrbi). Tak ka bi naredo korak naprej!!! MALO PREMISLITE

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.