https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Stanovalci Doma starejših Lendava uživali na izletu po Prlekiji

18.05.2013 ob 8:30  

Stanovalci Doma starejših Lendava so se z avtobusom odpravili na izlet po Prlekiji. Izleta se je udeležilo 19 stanovalcev. Vreme je bilo  čudovito, sonce je že zjutraj pokukalo izza oblakov in jim namenilo prelep dan za druženje.


Najprej so se odpravili v Ižakovce, kjer so si ogledali Otok ljubezni, plavajoči mlin in se z brodom popeljali čez reko Muro. Pot jih je vodila do mesta Ljutomer, kjer se jim je pridružil Gregor – vodič LTO Prlekija. Na zanimiv način je predstavil mesto Ljutomer in njegove znamenitosti, nato pa so se z avtobusom popeljali skozi mesto ter si ogledali  hipodrom, kopališče in  park.

Prepričali so se, da sta redkokje  lepota in spokojnost narave tako lepo združeni s prijaznostjo in gostoljubnostjo ljudi, kot je to v Jeruzalemu. Ta razgibana deželica je vtisnila svoj pečat v značaju ljudi. Zaljubljeni so v zaobljenost gričev, krasi jih razgiban temperament in klepetavost, v kar so se prepričali tudi varovanci Doma starejših iz Lendave. Pot jih je vodila po ovinkasti vinski cesti do Jeruzalemskih goric, Železnih dveri  in Cerkve  Žalostne Matere božje. Degustacija vin jih je prepričala, da v Prlekiji uspevajo res vrhunska bela vina.

Ker je Prlekija znana tudi bo bogati kulinariki, so se odpravili na Turistično kmetijo Puklavec, kjer so si privoščili domače kosilo, ob prijetnem klepetu pa so posedeli na njihovi zunanji terasi, klopcah in občudovali naravo v vsej svoji lepoti, v popoldanskih urah pa so se prijetno utrujeni odpeljali proti Domu polni čudovitih vtisov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.