https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tudi murskosoboška vojašnica odprla svoja vrata

Murska Sobota, 19.05.2013 ob 15:32  

18. maj je bil dan, ko so vojašnice po Sloveniji odprle svoja vrata za vse obiskovalce, med njimi je bila tudi murskosoboška.


Ob desetih so se vrata odprla in vsi radovedneži ter ljubitelji vsega, kar je povezano z vojsko, so prišli na svoj račun. Predstavili sta se protipehotna in protioklepna enota, ogledali smo si lahko tudi zloglasno Patrio, najpogumnejši so lahko vstopili vanjo in se celo zapeljali v njej po vojašnici, vsak je lahko poprijel za prava orožja in izvedel, kako in zakaj se uporabljajo. Ob pol enajstih je potekala dinamična predstavitev sistema SPIKE, orožja za uničevanje ciljev izven vidnega polja. Orožje je za enkratno uporabo, en izstrelek pa stane 80 tisoč evrov.

 

Na asfaltnem igrišču pa je potekal mini turnir, na katerem so sodelovale štiri ekipe: Press Pomurje, gasilci iz občine Črenšovci, pehotna četa ter protioklepna četa Murska Sobota. Zmagovalci so bili gasilci, drugo mesto je osvojila pehotna četa, tretje protioklepna, zadnje mesto pa so zasedli Press Pomurje.

Poleg tega so se predstavili tudi gasilci, policija ter civilna zaščita, ki je bila letos najbolj dejavna ob poplavah. Med vojake so vabili tudi nove člane, mlade od 18. do 26. leta za prostovoljno služenje vojaškega roka ter tudi za rezervno sestavo, kjer je neto plačilo za 30-dnevno usposabljanje 492 evrov ter 1656,60 evra za 11 mesecev pripravljenosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2013 ob 22:25 SRAMOTA gost

      SRAMOTA, da se otroke uči kako se UBIJA. Novačanje otrok za poklic ubijalca. Napisali bi lahko, da je tudi policija pokazala določene stvari za ubijanje in ustavljanje kakšnih protestnikov. Le kaj počne oziroma BI POČELA policija s puško "pumparco" na šibre ??? Halooooooo ! Eni so spet preveč gledali ameriške filme. SRAMOTA, da se otroke spravlja na take stvari!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2013 ob 12:24 ... gost

      ti si betežen

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.