https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Napovedujemo: Na dan mladosti tradicionalna Bogračiada v Murski Soboti

Murska Sobota, 22.05.2013 ob 8:00  

V Murski Soboti bo ponovno dišalo po stari in tradicionalni prekmurski  jedi – bograču  – na zdaj že tradicionalni prireditvi BOGRAČIADA, ki je letos že 17. po vrsti.


Prireditev se bo odvijala na Slovenski ulici pred hotelom Diana, 25. maja 2013 od 9.00 ure naprej. To bo celodnevna prireditev, ki bo ob kuhanju bograča v kotličku na odprtem ognju združevala pristno domačnost prekmurske kulinarike, prekmurskih obrti in veselega ter sproščenega druženja ob dobri glasbi. Prva BOGRAČIADA je bila leta 1997, odvijala se je pred motelom Čarda. Že naslednje leto pa se je prireditev preselila v središče mesta Murska Sobota, pred restavracijo Zvezda, na vrt z mogočnimi kostanji. V letu 2011 pa se je prireditev preselila na Slovensko ulico z osrednjim dogajanjem pred hotelom Diana, ki nosi težo organizacije in je hkrati lastnik blagovne znamke Bogračiada.

Prireditev je vsako leto pridobivala na pomenu, število kuharjev, ki so se pomerili v kuhanju bograča, je bilo iz leta v leto  vse večje, program vse pestrejši, prireditev pa vsako leto odmevnejša.  Tudi letos, ko s ponosom govorimo že o 17. BOGRAČIADI in ko lahko upravičeno rečemo, da gre za prireditev s tradicijo,  je prireditvi dodano nekaj, kar se bo gotovo zapisalo v zgodovino Dianinih prireditev, še več, v zgodovino Murske Sobote. Namreč na prireditvi se bo srečalo in predstavilo vsaj 200 glasbenikov pihalnih orkestrov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, ki bodo prireditvi dodali pečat mednarodnega druženja in prijateljstva. 

Bograč se bo kuhal v dopoldanskem in popoldanskem času, v kuhanju se bo pomerilo več kot 40. kuharskih ekip. Poleg bograča boste lahko okusili tudi mnoge druge prekmurske in sodobne jedi, ki bodo na voljo skozi ves dan in pozno v noč. Poskrbljeno bo za veselo dogajanje v otroškem kotičku, animacijo in seveda glasbo. Skupini Avantura se bo v večernih urah pridružila priljubljena pevka Tanja Žagar, ki bo poskrbela za veselo druženje ob plesu, vse do jutra.  Prireditev bo povezoval priznani voditelj Bojan Rajk.

Hotel Diana tako spet dodaja svoj kamenček v mozaik dogodkov v mestu Murska Sobota. Naslednja takšna večja prireditev bo SOBOŠKA DIANINA NOČ, ki bo 27. julija, za njo pa sledi še FESTIVAL BUJTE REPE, ki bo letos 12. oktobra.

17. BOGRAČIADA bo letos imela vseslovenski in mednarodni pomen, zato si bo vredno ogledati in doživeti to SOBOŠKO FEŠTO, ki vsako leto znova prijetno preseneti z raznolikim programom in dogajanjem. Več o tem v PROGRAMU PRIREDITVE.

PROGRAM:

DOPOLDAN:

  • ob 9. uri pričnemo z največjo  soboško fešto  »17. BOGRAČIADO«
  • od 9.30 do 12.00 ure kuha BOGRAČ dopoldanska ekipa
  • bogat spremljevalni in animacijski program  bo povezoval voditelj Bojan RAJK
  • stojnice z rokodelci – prikaz domačih obrti in običajev
  • otroški kotiček in zabava za najmlajše

 

POPOLDAN:

  • od 12.–13. ure povorka pihalnih orkestrov po mestu Murska Sobota 

(Slovenska ulica) 

V  sklopu 80-letnice Pihalnega orkestra M. Sobota bo potekal mednarodni festival pihalnih orkestrov Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije.

  • od 13.30 do 16.00 ure kuha BOGRAČ popoldanska ekipa
  • med 16.00 in 19.00 uro nastop posameznih pihalnih orkestrov
  • ob 18.00 uri razglasitev rezultatov in podelitev nagrad

 

VEČERNI IN NOČNI PROGRAM

  • od 19. ure naprej zabava s skupino AVANTURA 
  • celovečerni nastop priljubljene pevke TANJE ŽAGAR 

 

SKOZI VES DAN IN POZNO V NOČ BODO Z NAMI:

  • ansambel AVANTURA s pevko KARMEN in
  • poslušalci (SNOP) skupnega nočnega programa radijskih postaj Slovenije s priljubljeno in priznano voditeljico Suzano MUNDA. 

 

Ves čas se bo prireditev odvijala v smeri od ŠTANDA  do ŠANKA.

Velik prireditveni šotor. Prireditev bo v vsakem vremenu!

Na  »17. BOGRAČIADI« bo fešta, kot je še ni bilo«.

 

… ki se bo končala v nedeljo, 26. 5. 2013, v jutranjih urah

… ter ponovila naslednje leto … 31. 5. 2014 …

    Fotogalerija