https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Butan plin za večjo varnost mladih kolesarjev otrok v Prekmurju

23.05.2013 ob 7:30  

Družba Butan plin v maju s podelitvijo nagrad najboljšim udeležencem zaključuje projekt družbene odgovornosti »Varno na kolesu«, namenjen ozaveščanju javnosti o ogroženosti mlajših generacij v cestnem prometu. Vseslovenska akcija, ki je nadaljevanje dolgoletnih donacij odsevnih teles otrokom v vrtcih in osnovnih šolah, je bila tokrat namenjena učencem in učenkam osnovnih šol, ki v tekočem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit. Med učenci 18 sodelujočih šol so v razpisu sodelovali tudi učenci OŠ Križevci pri Ljutomeru.


Družba Butan plin že vrsto let z različnimi aktivnostmi skrbi za okolje, v katerem deluje, ter izkazuje posluh do ranljivejših skupin, kamor nedvomno sodijo tudi otroci v prometu. V okviru donacij odsevnih materialov najmlajšim ob začetku šolskega leta so od leta 2008 skupaj podarili že več kot 10.000 kresničk in o varnejši udeležbi v prometu osvestili več kot 8.000 otrok.

Naloge v projektu Varno na kolesu, katerega cilj je spodbuditi zavedanje o ogroženosti mlajših generacij kolesarjev v cestnem prometu, so obsegale različne oblike ustvarjanja in učenja o prometu in varnosti v njem. Šola je med ustvarjenimi izdelki izbrala najboljšega ter ga posredovala v ocenjevanje strokovni komisiji. Člani slednje so skupaj s predstavniki Butan plina zmagovalne šole obiskali v prvi polovici meseca, ko so jim predali zaslužene denarne in praktične nagrade. Za trud, kreativnost in poučne stvaritve pa bodo nagradili prav vse sodelujoče, zato so z odsevnimi materiali in zvezki razveselili tudi šolo, ki je sodelovala v pomurski regiji. Najboljši izdelki so vse do konca maja razstavljeni v prostorih hale A v BTC Cityju.

Mentorica II. OŠ Križevci pri Ljutomeru, ga. Ksenija Hladen, nam je zaupala: » Na razpis »Varno na kolesu« smo z veseljem odzvali, saj se ravno v tem šolskem letu njegova vsebina odlično povezuje z našo in se jo je dalo zelo smiselno vključit v pouk ter v sam proces opravljanja kolesarskega izpita. Ker je naša magistralna cesta zelo prometna, želimo s projekti kot so Policist Leon in Varno na kolesu otroke spodbuditi do še aktivnejšega sodelovanja v varnosti v prometu. Prav zato se že veselimo sodelovanja v prihodnje.«

Projekt »Varno na kolesu« s svojim namenom in vsebino nadaljuje z osveščanjem otrok in odraslih o večji vidnosti in posledični varnosti otrok, ki veljajo za ranljivejšo skupino v prometu. Ob vzgoji in pomoči pri oblikovanju načel, ki jih bodo kasneje prevzeli kot odrasli udeleženci v prometu, v Butan plinu verjamejo v dolgoročni uspeh dobrega dela in se tudi v prihodnje zavezujejo k aktivnostim, ki bodo prispevale k večji varnosti otrok.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.