https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Evropska sredstva za Urgentni center Murska Sobota

Murska Sobota, 22.05.2013 ob 12:58  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad sta izdala odločbo o dodelitvi sredstev za Urgentni center Murska Sobota, v vrednosti 3,7 milijona evrov.


Projekt, ki je vreden 6,3 milijone evrov, obsega izvedbo gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del ter nabavo potrebne opreme za ureditev novega urgentnega centra z namenom povečati učinkovitost, izboljšati dostopnost in zvišati strokovno raven izvajanja neprekinjene nujne medicinske pomoči v pomurski statistični regiji. Tako se bodo omogočili sodobni pogoji za izvajanje službe nujne medicinske pomoči na omenjenem področju, na enem mestu se bosta tudi združila primarna in bolnišnična urgentna služba, hkrati se bodo posredno pacientom omogočila boljša diagnostična in terapevtska obravnava, s povečano hitrostjo obravnav akutnih urgentnih primerov. Naložba se bo delno izvedla kot rekonstrukcija obstoječega objekta, delno pa kot novogradnja prizidka k osnovnemu objektu Splošne bolnišnice Murska Sobota, kar je glavnina projekta.

Za več informacij o projektu so vam na voljo na Ministrstvu za zdravje, ki je odgovorno za izvajanje projekta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2013 ob 9:28 smrkci gost

      Spet si bodo napolnili žepe in nebo urgentnega centra,kot doslej potem do pa spet pobirali denar po radiju in podobno,nam navadnim smrtnikom do pa rekli če hočete da se boste zdravil prispevajte denar,ko pa prideš v bolnišnico pa ti rečejo če imate denar potem boste prvi na vrsti in dobro pregledan.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      23.05.2013 ob 9:48 gost----hački gost

      Škoda ka med njima nega Čepijnove .Njo Maček ne de zaposlo ?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.