https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Geza Kovač z likovno razstavo »Iskanja« odkriva sam sebe

Puževci, 23.05.2013 ob 9:30  

Včeraj je bila otvoritev likovne razstave »Iskanja« avtorja Geze Kovača iz Puževcev. Avtorske slike, slikane s tehniko olja na platno, bodo na ogled v prostorih občinske zgradbe v Puconcih do konca meseca julija.

Razstava je dobila naslov Iskanja iz preprostega razloga. Avtor pravi, da pri slikanju na platno gre za raziskovanje znotraj same tehnike slikanja olja na platno, za neopredeljenost oziroma gre za raziskovanje različnih motivov. Po drugi strani pa Kovač še vedno išče samega sebe in ni mogel zatrditi, da je to izraz, pri katerem bo ostal.

Geza Kovač je na otvoritvi povedal, da je želja za slikanje obstajala že zelo zgodaj, da pa se je s tem začel ukvarjati bolj resno pa sta zaslužna Mirko Rajnar in njegov starejši sin. Ob druženju z Rajnarom v njegovem ateljeju se je seznanil s tehnikami slikanja in pripravo platen za slikanje. Za njegovi prvi sliki pa je zaslužen njegov starejši sin, saj je na sinovo prošnjo naslikal portreta Boba Marleya in Jimija Hendrixa, ki sta krasila njegovo sobo.

Umetnik iz Puževcev se zgleduje po francoskih impresionistih, predvsem po Edouard Manetu in Claude Monetu. Med Slovenci pa je omenil Jožeta Denka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.