https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Policisti policijske postaje Ljutomer podelili diplome učencem OŠ Križevci

24.05.2013 ob 13:26  

15. maja 2013 so bili učenci 5. razreda Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru posebni gostje na Policijski postaji Ljutomer. Razlog za obisk je bila podelitev diplom učencem za sodelovanje pri projektu »Policist Leon«.


Ob podelitvi diplom je za nepozabne trenutke in obilico smeha poskrbel sam policist Leon, katerega so se petošolčki zelo razveselili.

Ker so učenci posebej podoživeli svoj kolesarski izpit ter jim le ta prav gotovo danes veliko pomeni, so strnili svoje spomine ob tej pridobitvi v članek. Učenca 5.a razreda, Adam Vrbnjak in Maj Slavič sta napisala članek, v katerem opisujeta, kako so naredili izpit za kolo - vse od začetniških priprav zgolj na računalniku, pa vse do zadnjega dne, ko so kljub prisotnosti nekaj metuljčkov v želodcu prav vsi ponosno opravili izpit. Tega dneva se spominjajo do potankosti.

Kolesarski izpit

"S kolesarskim izpitom smo začeli v 4. razredu, kjer smo vadili na računalniku, dokler nismo bili pripravljeni na teoretični del izpita.

V 5. razredu smo imeli spretnostno progo – poligon, ki smo jo na srečo vsi uspešno prevozili. 3. 10. 2012 smo imeli izpit na cesti. Zjutraj smo pregledali kolesa, če imajo vso obvezno opremo. Razdelili smo se v skupine po pet kolesarjev. Do malice smo večkrat prevozili progo za izpit. Za malico je bila topla juha, da smo se okrepčali. Z nami so bili tudi naši starši. Po malici smo še malo vozili. Ko je potekala izpitna vožnja, nas je vse bilo strah, a smo na koncu vsi opravili izpit.

Pozneje smo dobili kartice in lahko se vozimo po cesti."

Adam Vrbnjak in Maj Slavič, 5. a

Text in foto: Andrej Bračko

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.