https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Podpis pogodbe za izgradnjo kanalizacije v Iljaševcih in Vučji vasi

Križevci, 25.05.2013 ob 12:52  

Pred kratkim je v Občini Križevci potekal podpis gradbene pogodbe za izgradnjo kanalizacije v naseljih Vučja vas in Iljaševci. Dela se bodo začela v Iljaševcih in nadaljevala v Vučji vasi.


Župan Občine Križevci Branko Belec je podpisal pogodbo z izbranim izvajalcem, gospodarsko družbo SGP Pomgrad iz Murske Sobote, v vrednosti 1.108.820,68 evrov. Pogodba za izvedbo strokovnega nadzora nad izgradnjo fekalne kanalizacije je podpisana s podjetjem Gradal, Bojan Sekereš s.p.

S projektom »Fekalna kanalizacija Vučja vas in Iljaševci« uspešni na razpisu

Občina Križevci se je s projektom »Fekalna kanalizacija Vučja vas in Iljaševci« uspešno prijavila na Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014. Občina bo tako iz Evropskega sklada za regionalni razvoj dobila sredstva v višini 773.117,09 evrov.

Z deli bodo pričeli prihodnji mesec

Dela se bodo po besedah Borisa Sapača (Pomgrad) začela predvidoma prihodnji mesec, in sicer v dolžini 5106 metrov.

Župan pa je dejal, da imajo v Iljaševcih zgrajen primarni vod, nanj pa je priključenih nekaj prebivalcev, zdaj pa bodo gradili predvsem sekundarne kanalizacijske vode, ki pa ne bodo ob glavni cesti. Prav tako imajo zgrajen primarni vod v Vučji vasi, vendar še ni funkcionalen, ker še ni povezave na ljutomersko čistilno napravo. »Ko bomo dobili sekundarne kanalizacijske vode v Iljaševcih in Vučji vasi, bo v Občini Križevci zgrajene 75 odstotkov kanalizacije«, je še povedal župan in dodal, da je v izdelavi že tudi projektna dokumentacija za gradnjo kanalizacije v naslednjih letih. Vsako leto tako nameravajo v enem delu občine graditi kanalizacijo, v Ščavniški dolini pa predvidevajo zaradi razpršenosti poselitve napraviti rastlinske ali manjše čistilne naprave.

Priključek po 1300 evrov, kanalščina 12 evrov

Priključek na kanalizacijo bo prebivalce stal 1300 evrov, kanalščina v Občini Križevci pa znaša 12 evrov mesečno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.