https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

S projektom Equity danes dokazali, da invalidi lahko tekmujejo z ostalimi

Murska Sobota, 25.05.2013 ob 14:00  

V okviru projekta Equity je danes dopoldne na Osnovni šoli I Murska Sobota in na kegljišču v Radencih potekala integrativna športna prireditev, ki je bila organizirana s strani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota.

 

Na njej so se zbrala društva invalidov in upokojencev iz Slovenije in Avstrije, namen tekmovanja pa je bil druženje in predvsem to, da bi se izboljšalo enakopravno sodelovanje pri športnih in prostočasnih dejavnostih ter ozaveščanje neinvalidov o potrebah invalidov, da se lahko včlanijo v društva, ki niso namenjena invalidom. To so tudi dokazali s tem, da so invalidi tekmovali skupaj z ostalimi tekmovalci. En izmed ciljev je tudi, da bi „neinvalidna“ društva medse sprejela tudi invalide.

 

Tekmovanj v šahu, pikadu, metu krogle, diska, kopja in kegljanja (v Radencih) se je udeležilo okrog 160 tekmovalcev.

 

Projekt z akronimom »Equity« je delno financiran iz Operativnega programa Slovenija – Avstrija 2007–2013. Vodilni projektni partner je Regionalmanagement Graz und Graz-Umgebung. Projekti partnerji so ÖZIV – Zveza civilnih invalidov Avstrije, Behinderten-Selbsthilfe-Gruppe Hartberg, Center za zdravje in razvoj Murska Sobota, Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota in Društvo vojnih invalidov Maribor.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.