https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Srečanje zavetišč za brezdomce v Šalovcih

Šalovci, 26.05.2013 ob 14:30  

V petek je na ekološki kmetiji Korenika v Šalovcih potekalo celodnevno družabno srečanje slovenskih zavetišč za brezdomce. Tokrat ga je že drugič organiziralo Zavetišče za brezdomce Murska Sobota pod okriljem Društva za socialno vključenost – Mozaik.


Tovrstna srečanja so namenjena spoznavanju in druženju brezdomcev in strokovnih delavcev vseh slovenskih zavetišč. Tokrat so se ga poleg organizatorjev udeležili še Mariborsko Zavetišče za brezdomce, Mariborsko Sprejemališče za brezdomce, Celjsko Zavetišče za brezdomce in nogometni selektor slovenske reprezentance brezdomcev s svojimi igralci.

Na začetku so vse prisotne nagovorili Alojz Kavaš (Mozaik), Barbara Toplak (ECM) in Polonca Felicijan (zavetišče MS). Družabni dogodek se je nato nadaljeval s kratkim kulturnim programom. Najprej so člani VDC Murska Sobota zaigrali igro Que Sera, ki jo je zrežiral Miki Roš, nato pa so zaigrali in zapeli še člani ansambla Sonček iz OŠ Puconci.

Letos so povabili k sodelovanju tudi študente fizioterapije, zdravstvene nege in gerontologije, s pomočjo katerih so izvedli športno-zdravstvene delavnice zdravega življenja za vse udeležene. Po delavnicah in kosilu pa so zbrane zabavali KUD Budinci s svojimi pevkami in ansamblom Zgrabljenci. Na koncu srečanja so brezdomci in študentje odigrali prijateljsko nogometno tekmo.

Kot nam je povedala Polonca Felicijan, je »namen tovrstnega druženja povezovanje strokovnih delavcev in uporabnikov v povezano celoto. Med uporabniki se spletajo prijateljske vezi, izmenjujejo si zgodbe, izkušnje in celo pletejo skupne načrte za sodelovanje. Tudi letošnje srečanje so zapuščali z nasmehi na obrazu – zato se vidimo v maju 2014«.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2013 ob 13:49 zoki gost

      Bravo ECM- jevi študenti, super ste :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.