https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Festival turističnega videospota za mlade v Bogojini in Filovcih

27.05.2013 ob 7:30  

Letos je bil drugič razpisan festival turističnega videospota za mlade iz slovenskih osnovnih in srednjih šol, ki se je odvijal v Bogojini in Filovcih.


Udeleženci so se zapisali v zgodovino mladinskega festivala turističnega videospota – zanimive zvrsti filma, ki je nov originalen produkt dela z mladimi. Prijavljeno število šol in odziv iz vse Slovenije je potrditev, da festival polno živi. Organizatorji se tega zelo zavedajo, zato so se potrudili, da je udeležencem srečanje ostalo v nepozabnem spominu.

Komisiji je predsedoval slovenski režiser Jan CVITKOVIČ, člana komisije sta bila še akademski slikar in režiser Robert ČERNELČ in dr. um. zgod. Nadja GNAMUŠ. Prispela dela so bila zelo kvalitetna, tako da je bila odločitev zelo težka.

Udeleženci festivala – mladi slovenski ustvarjalci – so se zbrali dopoldne na OŠ Bogojina, kjer je udeležence pozdravila ravnateljica Sabina Juhart. Na OŠ Bogojina so pripravili program, v katerem so sodelovali člani mladinskega pevskega zbora in šolski orkester OŠ Bogojina ter učenci glasbene šole iz Murske Sobote. Temu je sledila projekcija trideset izbranih filmov – nominiranih za nagrade in ocenjevanje le-teh s strani publike.

Popoldne so si udeleženci ogledali cerkev Gospodovega vnebohoda arhitekta Jožefa PLEČNIKA v Bogojini in druge naravne in turistične znamenitosti Prekmurja. Festival se je zaključil zvečer v Lončarski vasi v Filovcih, kjer so potekale projekcije, razstave, stojnice in animacijske dejavnosti: mTVfest delavnice – izdelava spominkov festivala, preizkušanje v lončarskih spretnostih, glasba, festivalski popoldan in podelitev kipcev festivala.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.