https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Naziv Dravsko-pomurska gazela 2010 dobil Roto

14.10.2010 ob 20:26  

Družba Dnevnik je danes v Mariboru razglasila Dravsko-pomursko gazelo 2010. Najhitreje rastoče podjetje v regiji podjetje Roto Pavlinjek, kjer proizvajajo izdelke iz plastičnih mas.

Korenine podjetja Roto segajo v leto 1949, ko so v najetih delavnicah v Murski Soboti proizvajali kmetijske stroje in opravljali ključavničarske dejavnosti. Danes je skupina povezana v holding, kjer se v štirih podjetjih ukvarjajo s termoformiranjem, rotolivom in brizganjem. Nagrado Dravsko-pomurska gazela 2010 so si po mnenju metodološke komisije prislužili zaradi drugačnosti in fleksibilnosti, inovativnosti v trženju in dobre tehnološke podpore kupcu.

Prvakinje dodane vrednosti in ustvarjanja novih delovnih mest

Sto najhitreje rastočih podjetij dravsko-pomurske regije je bilo obdobje med letoma 2004 in 2009 po rasti prihodkov iz prodaje precej uspešno. Indeks rasti prihodkov iz prodaje se je povzpel na 303, kar pomeni, da so gazele s prodajo skoraj 616 milijonov evrov v letu 2009 potrojile vrednost prodaje izpred petih let. Tako visoko dinamiko rasti so v navedenem obdobju presegle le gazele osrednjeslovenske regije. Dravsko-pomurske gazele tudi krepko presegajo povprečje lokalnega gospodarstva, ki je v enakem obdobju beležilo zgolj dvajsetodstotno rast prihodkov iz prodaje. Še bolj opazno so v primerjavi z regijskim gospodarstvom dravsko-pomurske gazele »reševale« podobo zaposlovanja in ustvarjanja novih delovnih mest. Medtem ko je število delovnih mest v regiji nazadovalo in se zmanjšalo za več kot 4000, so v istem obdobju gazele prispevale k nastanku kar 1853 novih delovnih mest. V petih letih so tako število delovnih mest skoraj podvojile in se s takšnim tempom uvrščajo v sam vrh najhitreje rastočih gazel šestih regij. Med prvimi 100 gazelami dravsko-pomurske regije, ki v povprečju zaposlujejo 40 sodelavcev, je sedem velikih, šest srednje velikih, 32 malih in 55 mikropodjetij.

Kdo bo nasledil podjetje Lumar, slovensko gazelo 2009?

Finalisti za zlato gazelo 2010 so savinjsko-zasavska gazela 2010 KLS, primorsko-notranjska gazela 2010 SEC, gazela osrednje Slovenije 2010 Avtenta.si, gorenjska gazela 2010 Seaway Group, dolenjsko-posavska gazela 2010 Krka in dravsko-pomurska gazela 2009 Roto Pavlinjek. Sklepna prireditev Slovenska gazela 2010 bo v sredo, 20. oktobra, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. read
      15.10.2010 ob 12:07 read

      vidimo v kašon kurce smo če je lejko pavlinjek gazela :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. blue
      15.10.2010 ob 12:11 blue

      lejko bi tau bila MO Murska Sobota, kera je ustvarila 20 % .... brezposelnih in je "najhitreje rastoča" glede toga :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.