https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lipič Baligačevi ponoven mandat v soboški bolnici

Murska Sobota, 28.05.2013 ob 9:00  

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec je minuli teden na predlog strokovnega sveta zdravstvene nege potrdil kandidaturo Metke Lipič Baligač za nov mandat pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege.

Metka Lipič Baligač je v svoji karieri bila kot višja medicinska sestra prvo leto zaposlitve sprejeta v tim medicinskih sester za aseptične posege za potrebe Internih klinik v UKC, na Hematološki kliniki. Ostalih 20 let pa je bila zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota, na Internem oddelku. Od leta 2001 je na vodilnih delovnih mestih na področju zdravstvene nege, najprej na srednjem managementu kot Vodja zdravstvene nege za področje internističnih dejavnosti (Internega oddelka, Pljučnega oddelka in Oddelka za Infekcijska in vročinska stanja). Leta 2009 pa je postala pomočnica direktorja za področje zdravstvene v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Ob imenovanju je dejala: »Izvajanje procesa zdravstvene nege v smislu vodenja kakovosti, terja od nas stalen dvig zadovoljstva naših odjemalcev, ustanoviteljev in širšega družbenega okolja. Izzivi v zdravstvenih zavodih, ki želijo doseči dolgoročno učinkovitost in uspešnost, so zlasti v potrebi po povečanju kakovosti znanja, predvsem kompetenc, po stalni prenovi, izboljševanju in prilagajanju svojih procesov.« 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2013 ob 10:34 gost--hački gost

      Ka delajo veze pa poznanstva .

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2013 ob 11:52 daša gost

      pa ljubezen na prvi pogled.....dva valentinča...

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2013 ob 15:26 poznavalec gost

      po ustaljenih domačih preverjenih poteh

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2013 ob 15:43 naslov gost

      V naslovu. Bolnici ali bolnišnici. Sicer pa pričakovana odločitev, ki ji sploh ne bi bilo potrebno dajati neke pozornosti v medijih. Ko se bo menjalo vodstvo bolnišnice se bo tudi glavna sestra, kot se je to nekoč lepo reklo. Danes imajo pač nove nazive za te stvari.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2013 ob 18:32 bolnica gost

      Iskrene čestitke medicinske sestre in ga. Lipič za opravljeno delo in uspeh na področju nege, ki ste ga dosegle v bolnišnici in celotnem slovenskem prostoru med vsemi bolnišnicami. Če kot bolnik ležiš tudi v drugih bolnišnicah vidiš razliko, urejenost in prijaznost medicinskih sester in nivo. A Prekmurci sebe in svojih dobrih stvari kot da ne znamo ceniti. Še enkrat čestitke in uspešno delo naprej.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2013 ob 21:36 pacient gost

      resnici na ljubo je Metka se v dobroj formi,tak bar ven vidi

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.05.2013 ob 15:07 ljubljana gost

      Sem Prekmurka, zaposlena v UKC v Lj, zato rada pogledam na pomurca, a sem zadnje čase presenečena nad tem, da prekmurci ne znamo pohvaliti tistega, kar imamo dobrega! iz prve roke vam lahko povem, da je soboška bolnišnica bila med tistimi, ki so bile mednarodno akreditirane ocenjena kot najboljša med njimi in ravno delo medicinskih sester in področje, ki ga vodi Metka Baligač Lipič je bilo brez pripomb, kot zgled ostalim v slovenskem prostoru. za to opravljeno delo v enem mandatu res iskrene čestitke! Vsi Prekmurci v LJ v zdravstvu smo bili ponosni, saj je UKC ostal brez akreditacije, soboška bolnica pa najboljša! Ob vseh problemih z brezposelnostjo, problemih v ostalih podjetjih, tudi v Muri, ob krizi v regiji bi si bolnišnica zaslužila pohvalo, ne pa kritike,še posebej od domačih ljudi iz regije. Pa lep pozdrav vsem.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.05.2013 ob 17:45 hački gost

      replika ---ljubljana . Ti Prekmurka kar deli u Ljubljani saj tam ne priznate da ste Prekmurci vem pa za to ker imam izkušnje .Oskrbovala me je " prekmurka " ampak nej je pripoznala od kec je dokler niso druge sestrepovedale vsi tam ste isti .

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.