https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

ZSSS poziva vlado naj pomaga AHA Muri

31.05.2013 ob 7:30  

Predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije so na novinarski konferenci pozvali vlado k takojšnji pomoči perspektivnim podjetjem, med katerimi je tudi pomursko podjetje AHA Mura.

Kot je poročal STA, so na novinarski konferenci Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), vlado pozvali k takojšnji pomoči podjetjem Peko, Aha Mura in Svea Zagorje. Kot so pojasnili, naštete družbe ne potrebujejo nepovratnih sredstev, temveč posojila s poroštvom, dovolj naj bi bilo šest milijonov evrov. Izpostavili so, da omenjena podjetja živijo iz dneva v dan in da časa le za besede ni več.

Likvidnostne sredstva so problem

STA tudi poroča, da so Aha Muro na novinarski konferenci opisali kot podjetje, ki ima naročila in kakovostno blagovno znamko, težave pa imajo z likvidnostnimi sredstvi. Med drugim so opozorili na dejstvo, da podjetja ne potrebujejo pomoči v obliki nepovratnih sredstev, temveč tekoča likvidnostna sredstva oz. posojila s poroštvom države. Za njihovo rešitev naj bi bilo dovolj okoli šest milijonov evrov.

Dela imajo dovolj

Predsednica sindikata v pomurskem podjetju Jolanka Horvat naj bi na novinarski konferenci dejala, da imajo dovolj dela. Razložila je še, da je nenehno čakanje na plače za delavce neznosno.

Semolič: Od besed k dejanjem

Dušan Semolič iz ZZZS je izpostavil, da bi morala biti najpomembnejšo prioriteto države pomagati podjetjem v težavah, ki imajo delo in kakovostne blagovne znamke. Posvaril je tudi, da ko je podjetje enkrat uničeno, je prepozno, izgubljeno je znanje generacij. Kot pomembno dejstvo je dejal, da  v tovrstnih primerih ne sme iti za reševanje lastnikov podjetij, temveč za reševanje delovnih mest, delavcev. V tej luči je prvi mož ZSSS vlado pozval, naj od besed o pomoči podjetjem takoj preide k dejanjem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2013 ob 7:53 ss gost

      Muro je Lukančička itak dobila zastonj, zdaj bi pa od države rada izsilila še obratna sredstva. Bravo, tako bi tudi jaz.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Eko
      31.05.2013 ob 7:55 Eko

      Od države torej potrebujejo posojilo s poroštvom. Kakšno poroštvo pa lahko dajo oni, da denar ne bo šel v nič oz. da ne bo čez 5 mesecev enako.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2013 ob 8:24 smrkci gost

      Sindikat je izgubil kompas,in ga išče že 22 let.Glede aha mure in vodstva,pa niso oni krivi ,ampak politika in tisti,ki je napisal tako zakonodajo,če bi bila zakonodaja napisana,kot je treba bi vsi menedžerji in tako imenovani tajkuni odgovarjali za svoje napake,ker je pa v naši državici tako da mi navadni smrtniki moramo upoštevati zakonodajo,za menedžeje politike, sodnike,odvetnike s.p,sindikate itd....Pa ta zakonodaja ne velja,ker oni imajo vsak dan drugo zakonodajo.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2013 ob 9:10 butec gost

      Ljudske porote, kot v Ameriki, sojenje z argumenti, naj se ceni objektivna krivda, ne pa če kdo najde neko luknjo pol ga pa naše sodstvo oprosti takoj :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.05.2013 ob 10:42 aha gost

      "perspektivnim podjetjem" - a se hecate. perspektivna podjetja ne prosijo za davkoplačevalski denar.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.05.2013 ob 11:14 tarzan gost

      Ta sindikat je velik krivec da se ne štrajka jola liže to staro bi trebelo pred zid in po kolonih z refalom jo je nej sram pra... da toti delavci delajo zaston in to še nemore dati kaj jim minimalno pripada tako je tudi z politiko vse je gnilo v vodilnih položajih a ljudstvo ji še zaupa ej kmetje kda k sebi pridete tako je sindiokat kot svet delavcev vsa stara elita ostala ritolizcov sram jih naj bo vzeti ji treba vse skup pa naj crkne ona od gladi pa naj ne kaže barem te kobilje umazane zobe ker se mi gnusi sramjo je lahko če ve kaj pomeni besda......

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.05.2013 ob 12:17 fata .do.o gost

      Ojo stara kobila se pa resn dobro smeji škoda da ji tij kunjski zobi ven ne spadnjejo ja najđel se je pa lkar usro da tak žmiri sram ji va je lehko pras.. kelko lidij zavaja jo sindikat in ta svet delavcev ma tarzan prav to so feboji, ritolizci ha,ha sori aha vodstvo umazano laznivo kje je denar ki ga so dobili ha stara sram te bodi da se tako smejis pa še toti štarček sindikalni uh prase. stari tebi se jeb.. po domače a narod nema scega živet sramota ,sramota v odstvi in svet delavcev ti jola lizi se dalje riti ki je prteostanek plače ha 100 evrov bo v ponedeljek da si to umazano rit zaščitiš mura vodstvo aha ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.05.2013 ob 12:57 kmica gost

      Skupaj sedijo sindikalisti in kapitalisti, čisto so si isti. Vsi gledajo le za svoje koristi. Semolič, Turkl in vsi ostali sindikalisti od vas še nikoli ni bilo koristi, naj vas plačujejo kapitalisti.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.05.2013 ob 18:54 divci gost

      Ge neven,ka čarajo z to Muro,to naj že enkrat zaprejo,pa se najde pameten avstrijec ali pa nemec pa naj ustanovi nika pametnoga,ka de narod mel službe,ne pa ka zavajajo pa se neka lepe delajo,magarci eni

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.05.2013 ob 19:55 kriza gost

      Ka nebi slučajno država še kakši evro v to "prespektivno"firmo vložila!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.05.2013 ob 20:10 jernej gost

      samo nasedajte sefici sindikatu in vladi pa se bo pa ne bo dolgo go bo mura aha sla papa za vedno in place bodos se vedno prihajale v dveh obrokih da veste

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.05.2013 ob 21:19 MURINI SUŽNJI gost

      Groza-Od države je že dobila denar,ka bi še rada zdaj???Na seznamu davčnih dolžnikov je Lukančičeva.Zdaj bi pa še rada denar???Delavcem kar so si žaslužili,plačo naj jim da !!!Sindikat pa razpustiti ker samo zavaja delavce !!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.