https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurska poslanka naslovila pobudo na Pličaniča

01.06.2013 ob 9:00  

Poslanka SLS Jasmina Opec je na ministra na za pravosodje dr. Senka Pličaniča naslovila poslansko pobudo v zvezi s stanjem v pravosodju ter mu v njej podala konkretne pobude in predloge.

 

Poslanka v svoji pobudi ministru ugotavlja, da v  zadnjih dneh slovenska javnost spremlja neke vrste petelinji boj treh ključnih akterjev v pravosodju – predsednika vrhovnega sodišča, generalnega državnega tožilca, in ministra – o tem, kdo ima pravico koga obtožiti nevestnega dela in kdo ne, kdo ne dela prav in kdo prav ali kdo bi moral prevzeti odgovornost za nedelovanje pravosodnega sistema.

In kaj predlaga Jasmina Opec?

 Kot opozicijska poslanka v svoji pobudi ugotavlja, da ni časa za tiščanje glave v pesek, iskanje vedno novih razlogov in opravičil, ampak, da je skrajni čas za ukrepanje vseh tistih, ki v državi, državljankam in državljanom želijo dobro.

Za izboljšanje pravosodnih postopkov ministru podaja naslednje konkretne pobude in predloge:

- uvedba instituta začasne odredbe o prepovedi obremenitve in odtujitve nepremičnega premoženja od trenutka začetka predkazenskega postopka do dokončne pravnomočne odločitve;

- izpodbojnost sklenjenih vseh pravnih poslov nepremičnega in velikega premičnega premoženja napram tretjim osebam od trenutka uvedbe prikritih preiskovalnih dejanj do dokončne pravnomočne odločitve;

- odpravo pravice do pritožbe obtoženca v primeru, ko je dosežen dogovor o prestajanju  kazni;  v tem primeru ni pisne obrazložitve sodbe, sama sodba se lahko izreče  in vroči obtožencu na isti obravnavi, obtoženec pa lahko že naslednji dan prične prestajat zaporna kazen, v obsegu trajanja, kot je predlagano v naslednji alineji;

- možnost, da se v primeru dogovora o kazni med državnim tožilcem, sodnikom in obdolžencem za določena kazniva dejanja izreče kazen zapor v trajanju 15 % obsega dogovorjene kazni, ostali čas kazni pa se prestaja v okviru družbeno koristnega dela.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2013 ob 9:57 fotka gost

      Dajte nekšo bole nasmejano sliko.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2013 ob 10:14 323232 gost

      Ojojojoj pravnica predlaga take pravne nebuloze ... Verjetno gre samo za populizem. Npr.: - izpodbojnost sklenjenih vseh pravnih poslov nepremičnega in velikega premičnega premoženja napram tretjim osebam od trenutka uvedbe prikritih preiskovalnih dejanj do dokončne pravnomočne odločitve; Torej jaz kupim hišo po popolnoma pravno legalni poti, se vpišem zakonito v zemljiško knjigo, se lepo preselim v hišo, nakar se ugotovi, da so osebi, od katere sem kupil hišo, prikrito prisluškovali. Recimo, da je ta oseba nato obsojena, meni se pa ni sanjalo, da je ta oseba baraba. Sedaj zgubim hišo in letim ven. In načelo zaupanja v zemljiško kniigo? ni ga več ... Svašta

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2013 ob 11:54 gost gost

      Najbolje da preimenujete V OPEC .COM

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2013 ob 12:24 niko gost

      Če ji je to vse napisala njena strankarska kolegica Hilda potem je to vse sprejemljivo ne vem zakaj tega ni uveljavljala pri svojih strankarskih kolegih,Kangler,Maučec,Abraham itd itd

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2013 ob 12:40 RKC gost

      Ko je bila še v Janšovi vladi je bila neopazna, zdaj v opoziciji je pa preci čedna, ja ge si pa bijla par mejsecov nazaj, niti pisnoti si nej smela pa tudi stranka nej, ker vam je Janša rejpe žmijkal.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.06.2013 ob 14:06 gost gost

      zakoj ne napišete ka je to reklamni (plačan PR) prispevek? Ka zdaj te sigdar gda odpre usta napisali ka je odprla usta v parlamente? Sicer je to rejsan tak redko, ka je to že dogodek vreden poročanja portala Pomurec.com. :) Škoda samo ka zdaj kontra mlati kak je delala za časa Janše.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.06.2013 ob 14:58 dsasd gost

      dosadni ste že s to opecovo, kak odpre usta pomurec more poročati?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.06.2013 ob 17:50 323232 gost

      Ovak pa se meni zdi fejst dobro, ka objavlajo to, ka naši pomurski poslanci v parlamente delajo - pobude, poslanska vprašanja itd. Či to delajo od vseh enakopravno, je to samo dobrodošlo, tak se vsaj vidi, ka dejansko delajo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.06.2013 ob 18:15 gost gost

      KAKŠI HASEK OD TEH POSLANSKIH VPRAŠANJ. SPREMENILO SE TAK NIČ NE BO.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.06.2013 ob 18:47 blabla gost

      Daj gost izklopi velke črke pa idi na pivo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.06.2013 ob 22:35 BLABLA gost

      Prekmurska poslanka bo jutri zjutraj, za zajtrk, pojedla eno trdo kuhano jajce.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.06.2013 ob 23:26 Oglasno sporočilo SLS gost

      "Prekmurska poslanka bo jutri zjutraj, za zajtrk, pojedla eno trdo kuhano jajce." Nir res. Baje bo jedla Muslije. Pomurec.com poročaj prosim!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.06.2013 ob 7:37 zumba gost

      Ja , musliji bi biliv redu.Henjajte s temi pobudami.Prvo bi si gospodična morala nabrati delovne izkušnje.Pa v svoji stranki red napraviti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.