https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Svetem Juriju bodo konec junija nadomestne volitve dveh članov občinskega sveta

Sveti Jurij ob Ščavnici, 04.06.2013 ob 7:00  

Na 25. redni seji so potrdili sklep o podelitvi naziva častni občan akademiku Borisu Pahorju, sprejeli sklep o obračunu komunalnega prispevka za priključitev na javni vodovod na območjih, na katerih se zavezanci priključujejo na javni vodovodni sistem, ki ni v lasti Občine Sveti Jurij ob  Ščavnici, in se seznanili z nadomestnimi volitvami, ki bodo potekale 30. junija 2013.

Častni občan je Boris Pahor

Člani Kulturnega društva za zaščito naravne in kulturne dediščine Sveti jurij ob Ščavnici so predložili Komisiji za priznanja in članom občinskega sveta predlog, da se najvišje priznanje občine podeli najuglednejšemu slovenskemu književniku Borisu Pahorju. Občinski svet se je soglasno strinjal s podelitvijo naslova častni občan Pahorju, ki je tesno povezan z občino prek rojaka Edvarda Kocbeka. Podelitev bo potekala ta petek, v KUS-u.

Seznanili so se s Poročilom Javnega zavoda Glasbene šole Gornja Radgona in Centra za socialno delo Gornja Radgona

Glasbena šola Gornja Radgona je samostojni javni glasbeni vzgojno-izobraževalni zavod, za katerega so z odlokom leta 1998 prevzele ustanoviteljske pravice občine Gornja Radgona (42,89 %), Radenci (25,06 %), Apače (18,14 %) in Sveti Jurij ob Ščavnici v deležu 13,91 %.

Ravnatelj Tomaž Polak je povedal, da rezultati tako na poslovnem kot pedagoškem področju v obeh programih (redni in nadstandardni) potrjujejo, da so zastavljene cilje v celoti dosegli in jih na nekaterih področjih (tekmovalni dosežki, število nastopov, poletne šole) tudi opazno presegli. Med drugim je povedal tudi, da beležijo trend povečanja števila neplačnikov oziroma plačil z daljšim zamudnim rokom prispevka za pokritje materialnih stroškov, kar jim pri finančnem poslovanju povzroča težave. Na seji je bila prisotna tudi mag. Carmen Šeruga, ki je občinski svet seznanila s Poslovnim poročilom Centra za socialno delo Gornja Radgona za leto 2012.

Komunalni prispevek zavezancev, ki niso priključeni na vodovodni sistem v lasti občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Na seji so sprejeli sklep o obračunu komunalnega prispevka za priključitev na javni vodovod na območjih, na katerih se zavezanci priključujejo na javni vodovodni sistem, ki ni v lasti Občine Sveti Jurij ob  Ščavnici. Komunalni prispevek se tako obračuna v skladu s programom opremljanja stavbnih zemljišč in odlokom, ki velja v občini, ki je lastnik vodovodnega sistema. Komunalni prispevek odmeri Občina Sveti Jurij ob Ščavnici in ga nakaže občini, ki je lastnik vodovodnega sistema v skladu s sporazumom, ki se sklene med občinama.

»Jürjevško glasilo« z novim uredniškim odborom

Zaradi želje po izstopu iz članstva v uredniškem odboru so pisne odstopne izjave oddale Irena Skotnik, Danijela Brumen, Slavica Trstenjak in Alenka Strah. Za nove člane uredniškega odbora so na seji potrdili Mašo Hujs, Patricijo Fras in Andreja Omulca. Mandatno obdobje članov uredniškega odbora traja štiri leta.

Razpisane nadomestne volitve

Ker občinski svet deluje s samo 9 svetniki (namesto enajstimi), je občinska volilna komisija razpisala nadomestne volitve dveh članov Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici. Svetnik Marjan Kraner je namreč oddal pisno odstopno izjavo, da odstopa s funkcije svetnika občine in z vseh članstev v odborih in komisijah, v katere je bil imenovan s strani občinskega sveta, svetnica Marta Postružnik pa je konec leta 2012 preminula.

 Nadomestne volitve bodo 30. junija 2013 in se bodo izvedle:

      -  v volilni enoti št. 5, ki obsega območje naselja Rožički Vrh in Stanetinci;

      -  v volilni enoti št. 6, ki obsega območje naselja Selišči in Kupetinci.

Predsednik občinske volilne komisije je Dragan Kujundžič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2013 ob 7:28 Pia gost

      V občini pohvalno dejavni na kulturnem področju, ne pa v razvojnem. Najlažje je pobirati stroške za usluge, od katerih ljudje nimajo nič. Sramota za občino, da ne more uredit - asfaltirat nekaj makedamskih odsekov cest, ki niso niti večje od kilometra. Niso sposobni, da bi vsaj pozimi postavili količkov ob cesti, da bi se videlo kje je cesta in kje njiva. Po goricah je poskrbljeno za asfaltne ceste, kjer pa ljudje živijo z otroki pa ne - SRAMOTA ZA ŽUPANA. Upam, da se pri ukinjanju občin ukine tudi le-ta. Potem bomo imeli vsaj upanje tisti, ki še cest v Sv. Juriju nimamo asfaltiranih, da se bodo končno uredile.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2013 ob 16:46 tarzan gost

      Draga PIA vse bo samo pomali si deni bo še asvalt med njivami nej samo tan kje tij ščeš tudi po gozdnih cestah bo asvalt zdaj do delali austrijci nekaj v tem kraji pa pravijo ka te malo več asvalta napravijo ka bo za tou tudi samo volit moreš prijti pa te že bou mislim po volitvaj ok .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2013 ob 8:47 gost gost

      Lahko bi rekli:Končno! Tako je edino prav, uničit parazite.. http://sobotainfo.com/novice/ogled/19332/-virant-bi-v-pomurju-ukinil-kar-19-obin-ostalo-jih-bo-le-8?s=mn

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2013 ob 9:02 pišta gost

      V Jugoslaviji je Prekmurje imelo 4 občine, pa je klapalo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.