https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Nina Marič – uspešna nogometašica iz Kupšinec

12.6.2013  

Nina Marič prihaja iz Kupšinec in obiskuje 2. letnik Gimnazije Murska Sobota, in sicer športni oddelek. Čeprav je stara komaj 17 let, ima za sabo že nekaj športnih podvigov, saj se že od šestega leta ukvarja z nogometom.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade,  zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Nina Marič trenutno obiskuje 2. letnik Gimnazije Murska Sobota. Kot pravi, se s športom ukvarja že od malih nog. Žogo je začela brcati že v vrtcu s fanti in doma z bratranci. Prav oni so jo navdušili za nogomet. O tem, ali je to grob šport za ženske, pa Nina pravi, da je vse odvisno od tekme. Veliko vlogo igra, če gre za zelo pomembno tekmo, takrat namreč obe ekipi igrata na vso moč. Športnica, ki ima trenutno vse možnosti glede študija in poklica odprte, pravi, da je kot otrok želela postati učiteljica športne vzgoje.

Mika jo tujina

Mlada športnica je svoj čas namenila športu pri svojih šestih letih, in sicer je pričela pri murskosoboškem klubu Len. Večinoma so bili včlanjeni fantje in le dve dekleti. Trenutno pa igra za ŽNK Teleing Pomurje Beltinci. V tem klubu je zelo zadovoljna, saj meni, da ima najboljše pogoje v Sloveniji. "Če pa bi bila možnost, bi se preizkusila tudi v tujini, mogoče v Ameriki, Franciji, Nemčiji, kjer imajo prav tako dobre pogoje za nogomet," dodaja Nina.

Redna članica slovenskih reprezentanc

Z ekipo kluba ŽNK Teleing Pomurje Beltinci dosegajo odlične rezultate. Sedaj so že dve leti zapored s člansko in kadetsko ekipo postale pokalne in državne prvakinje in se s člansko ekipo uvrstile na kvalifikacije za ligo prvakinj, ki se bo igrala avgusta v Beltincih in v Lendavi. Nina pa je tudi članica slovenske reprezentance deklet do 19 let.

Imela je tudi že priložnost, da se je pomerila za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, in sicer z reprezentanco deklet do 17 let, vendar se na žalost niso uvrstile v naslednji krog. Letos septembra ima ravno tako kvalifikacije za EP s selekcijo do 19 let.

Manjše, smešne nezgode

Nina ima treninge z ekipo štirikrat na teden in čez vikend eno tekmo. Sam trening traja skoraj 2 uri tako, da veliko časa preživlja na treningih.
Na srečo še ni izkusila velikih poškodb, imela je samo rahel zvin gležnja, drugače pa nič hujšega. Z nasmehom se spominja še ene manjše nezgode, ki se je pripetila na eni izmed tekem: "S soigralko sva obe hoteli udariti žogo z glavo in pomotoma sva trčili skupaj. Na koncu sva obe pristale na urgenci. Sedaj se z te nezgode vedno pošteno nasmejeva."

Tekme so posebno doživetje, kjer je Nini najlepše, če jo pride spodbujat družina in prijatelji ter seveda, če zabije kakšen gol, in zmaga njihova ekipa.

Prva vzornica je njena soigralka

Tako kot mnogi drugi, ima tudi Nina svojo vzornico, in sicer je to njena soigralka Mateja Zver, ki je bila pravi motivator na treningih, sedaj pa igra na Islandiji. Kot drugo vzornico pa navaja Američanko Alex Morgan.

Gimnazijka si želi nogomet igrati še skozi študij

"Ko bom nehala trenirati, sem prepričana, da bom ostala v tem športu, mogoče kot trenerka ali pa navijačica," komentira Nina. Prosti čas, ki jih ob vseh obveznostih ostane, izkoristi za druženje s prijatelji, nekaj časa preživi tudi na računalniku in seveda na prostem.

Želje pomurske nogometašice za prihodnost pa so: "Želim uspešno končati srednjo šolo. Ostati nepoškodovana, uspešno nadaljevati svojo nogometno kariero in seveda z klubom osvojiti čim več lovorik."

 

Nininih TOP 5:

Svetovni voditelj: Nima izbranega svetovnega voditelja, ki bi jo posebej navdušil.

Glasbena pevka: Rihanna

Knjiga: Strastna zapravljivka

Kraj v Pomurju: Beltinci

Želja v življenju: Uspešno končati srednjo šolo in nadaljevati nogometno kariero.

 

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2013 ob 14:42 kipšinčar gost

      zanimivo, bi pričakoval da bi kot najljubši kraj navedla Kupšince in ne Beltince. A se ti bolj dopade v Beltincih?

      1 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.06.2013 ob 15:35 Vaščan gost

      "Malo selo Beltinci velikih mogučnosti" - pravopisna napaka...mimogrede, moguĆnost je z mehkim Č!

      1 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.06.2013 ob 16:33 bbb gost

      aja, pa en las ji ne stoji dobro, pa še medalja je postrani. Drugače pa Ninđa, prava si, samo tak naprej, ja pa v Beltincih je res lepo, če si lepo narediš, pa ni važno ali je meki ali tvrdi.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.06.2013 ob 17:03 L! gost

      Eni idete za 1 teden v Barcelono pa van je Barcelona najbljuši kraj, Nina pa prežive v Beltincaj na treningaj in na tekmaj upam si trditi ka več časa kak pa gekoli indri, pa že mate komentare če so ji Beltinci ljubši kraj?

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.06.2013 ob 18:19 xxx gost

      Lepo je videti tako mlade talente ,ki že nekaj dosegajo in so perspektivni ter imajo pred seboj cilj .

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.06.2013 ob 21:38 PREKMURSKI ZET gost

      Nina vse najboljše ti želim na nadaljnji športni poti, v šoli in življenju! Ne čitaj pa prvih dveh neumnih komentarjev!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.06.2013 ob 14:48 kipšinčar gost

      vidim da ste moj post narobe razumeli - mišljen je bil kot štos in ne kot kritika. Vsekakor pa smo ponosni na našo vaščanko !

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.06.2013 ob 15:02 gost xs gost

      Nina vso srečo ti zelim na tvoji športni poti,ter obene pa da bi uspešno končala šolo in bila brez poškodbin. Obenem pa veliko športne sreče v ligi prvakinj da bi se uvrstile v drugi krog..

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.06.2013 ob 14:47 sobočanec gost

      Bravo dekline. Što pravi ka nemamo prvoligaša. Pa to nej ka štejč. Državne prvakinje čestitke. Nina naj se ti sanje uresničijo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.