https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Židan meni, da je prodaja Mercatorja potencialno zelo škodljiva

21.06.2013 ob 7:30  

Medsebojna obračunavanja se po podpisu prodajne pogodbe za Mercator nadaljujejo. Tako je moč iz različnih virov zvedeti, da so strokovnjaki zaskrbljeni, kaj bo prodaja pomenila za naše gospodarstvo.

 

Minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan je namreč za spletni medij Rtvslo.si povedal, da je prodaja za Slovenijo potencialno zelo škodljiva. Nič kaj manj ni navdušen nad prodajo agrarni ekonomist Aleš Kuhar, ki je napovedal velike spremembe v nabavni politiki Mercatorja in negativne posledice za slovensko živilsko verigo. Sam meni, da bo prišlo do sprememb nabavne politike, saj bi drugače bilo z novo upravo nekaj narobe. Po njegovem mnenju bo do velikih pritiskov prišlo v mesnopredelovalnem sektorju, oljarstvu in delu mlečnopredelovalne industrije, saj ima Agrokor tam že svoje proizvodne kapacitete.

Kaj pravi Bratuškova?

Za spletni medij je tako povedala, da se v času pogajanj ni vmešala v prodajo. Priznala je sicer, da je sklicala sestanek s predsednikoma uprav Mercatorja in Pivovarne Laško. Bratuškova je tudi povedala, da sestanek z družbama, od katerih je odvisnih več kot 10.000 ljudi, še ne pomeni vmešavanja v postopek prodaje. Je pa posebej izpostavila, da njena vlada ne prodaja Mercatorja, ampak ga je na njeno veliko žalost prodala ena druga vlada.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2013 ob 9:36 Dobro jutro gost

      Kakšno sprenevedanje, je SD v koaliciji ali opoziciji? Ne veš kdo tu bolj laže ali Židan ali Bratuvškova. Laž ima kratke noge!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2013 ob 9:42 ET gost

      Pogledi Slovenije: Bratuškova ni povedala vse resnice. Bi morala odstopiti? * * * Pravzaprav ta princeska nebi smela sploh niti nastopiti, dokler se ne razčisti vsa ta zadeva okrog njenega plagiata. Sicer pa smo pri pingvinski stranki že čisto navajeni na sprenevedanja in laži... Ništa novo kod ćike zoke...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.06.2013 ob 10:45 NIK gost

      Mercator bi se že zdavnaj moral prodati. Ampak naši politiki in manipulirani seljački narod je predlagal, da naše ne smemo prodati. Sedaj rezultat: mercator j požrl ogromno denarja, delnica pazelo padla:) Če ga sedaj ne bi prodali bo čez čaš še za 50% vse padlo. VSE KAR BREMENI SLOVENKI PRORAČUN PRODATI IN TO ČIM PREJ! Mercator je vsega zadolžen preko 1,5 miljarde eurov!!!! 1,5 milijarde eurov!!!!! IN TO POMOJEM SEDAJ ŽE KREPKO ČEZ!!!! POVEJTE MI KJE LAHKO TAKA FIRMA V TAKI MALI DRŽAVI POVZROČI TOLIKO DOLGA!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.06.2013 ob 20:18 zetor gost

      Brodat čim prej....!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.06.2013 ob 21:32 superman gost

      tej židan si samo nabira politične točke ker ma bokšo plačo kak v panviti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.