https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 110 let PGD Okoslavci

Okoslavci, 22.07.2013 ob 8:30  

V soboto, 20. julija, je PGD Okoslavci ob svojem 110. jubileju priredilo veliko vrtno veselico s srečelovom.


Prireditev se je odvijala pod šotorom pri gasilskem domu Okoslavci. Pripravili so gasilsko parado in proslavo s kulturnim programom, ki ga je povezovala Natalija Švajnzger. Godba na pihala je zaigrala državno himno, nato pa so sledili pozdravni nagovori predsednika PGD Okoslavci g. Hermana Feliksa, predstavnika GZS g. Dušana Utroša in župana Občine Radenci g. Janka Rihtariča.

Ob tej priložnosti so podelili tudi odlikovanja, priznanja in zahvale. Za pester program so poskrbeli mladi z recitali in folklorna skupina Janka Divjaka. Manjkalo ni jedače in pijače, za zabavo pa je poskrbel ansambel Klapovühi.

V okviru kulturnega progama je bila predstavljena tudi kronika PGD Okoslavci, katere začetki sežejo v leto 1903, ko je bila ustanovljena prva prostovoljna gasilska četa Okoslavci. Prvi predsednik je bil Rantaša Matija. S sprejetjem gasilskega zakona se je četa preimenovala v Prostovoljno gasilsko društvo Okoslavci. Leta 1954 so dogradili nov gasilski dom, leta 1973 pa so si mladi gasilci zadali še nalogo, da že obstoječemu gasilskemu domu prizidajo dvorano. Ta še danes služi za razne namene, kot so: gasilska tekmovanja, občne zbore društva, srečanja vaščanov, za priprave na tekmovanja, za razne obletnice, predavanja, predstavitve, zbore krajanov, pogostitve gasilskih članov ob pogrebih, za sveto mašo v mesecu maju, za skupno molitev ob preminulem vaščanu, za volitve na občinski in državni ravni, gasilska izobraževanja, poroke itd.

Društvo dosega dobre rezultate tudi na gasilskih tekmovanjih, prav tako pa se lahko pohvali, da vsako leto odlično izpeljejo svoje gasilsko tekmovanje, to je »Prehodni pokal Ščavniške doline«, letos že 28. Člani se tudi vedno znova izobražujejo in tako pridobivajo višje čine in nazive.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto in tekst: Alenka Mihalič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.