https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Marjan Maček ostaja pomočnik direktorja za poslovne zadeve murskosoboške bolnišnice

Murska Sobota, 27.07.2013 ob 13:20  

Direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec je za pomočnika direktorja za poslovne zadeve za naslednja štiri leta imenoval Marjana Mačka, univerzitetnega diplomiranega ekonomista. Maček je za to področje že bil imenovan v preteklem mandatu od leta 2009 do 2013. Odgovoren je za gospodarsko področje poslovanja bolnišnice, ki je v zadnjih štirih letih poslovala pozitivno, le v letu 2011 z izgubo. Največji problem je še vedno nepokrita izguba preteklih let do leta 2009, ki se odraža na slabši likvidnosti bolnišnice.

V svojem programu za naslednja štiri leta je Marjan Maček še posebej izpostavil zaposlene kot ključni dejavnik konkurenčnosti razvoja v prihodnosti in timsko delo. Velik poudarek bo še naprej namenjal strokovni rasti in razvoju določenih subspecialnostih, kjer ima bolnišnica najboljše pogoje, opravljanju zdravstvenih storitev kot tržne dejavnosti za tuje zavarovalnice z odprtjem meja od 2014 dalje, likvidnosti, notranji stroškovni učinkovitosti, gospodarnosti, optimizaciji procesov dela in projektom, ki bodo financirani z evropskimi sredstvi. Eden izmed njih, kot je izgradnja urgentnega centra že poteka.

Maček si je delovne izkušnje nabiral kot davčni inšpektor, pozneje kot revizor v takratni Službi družbenega knjigovodstva. Osemnajst let je bil kot direktor za finance zaposlen v Termah 3000, ko je s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami pripomogel, da je zdravilišče naredilo največji korak v razvoju slovenskega turizma. Poleg osnovne izobrazbe ima specifična znanja s področja ekonomije, gospodarjenja, financ, računovodstva, organizacije in vodenja, znanja s področja kompleksne analize finančnega poslovanja metode KAFIPA, znanja s področja vrednostih papirjev na raznih seminarjih.

Murskosoboška bolnišnica je v zadnjih letih naredila velike korake v smeri razvoja, boljše kakovosti in varnosti. V tem času je pridobila mednarodno akreditacijo, naziv Učna bolnišnica, prenovili so očesni oddelek in oddelek internistične intenzive ter odprli nov ortopedski oddelek. Od opreme so veliko vlagali v diagnostiko na oddelku radiologije z nakupom magnetne resonance, aparata za angiografske preiskave, digitalnih rentgenov in mamografa. V celoti so zaključili z enim največjih projektov energetsko sanacijo bolnišnice. V zadnjih štirih letih je bolnišnica poslovala pozitivno, le v letu 2011 z izgubo. Največji problem je še vedno nepokrita izguba preteklih let do leta 2009, ki se odraža na slabši likvidnosti bolnišnice.

    Fotogalerija