https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

10 let čolnarjenja v Veliki Polani

07.08.2013 ob 12:30  

Pred desetimi leti, natančneje 7. avgusta 2004, so člani Mladinskega kluba Velika Polana (MKVP) prvič organizirali tekmovanje čolnov lastne izdelave, ki so ga poimenovali »Sam svoj čolnar«, deset let pozneje pa je tekmovanje zelo priljubljeno in obiskano.

Leta 2004 so komajda polnoletni mladeniči iskali možnosti za širitev dejavnosti MKVP na prosto, saj so jim bili klubski prostori odvzeti poletje pred tem. Ideja za čolnarja se je rodila neke zimske noči na sestanku za sestavo programa za leto 2004 in vseh pet ali šest prisotnih je bilo navdušenih nad idejo. Zavedali so se, da so na poti do nečesa velikega, nečesa kar bi bilo res edinstveno in kar je v regiji manjkalo.

Skozi leta organiziranja prireditve se je izvedba Sam svoj čolnar izboljševala. Izboljševali so prireditveni prostor, vpeljali zanimivejše discipline in razvili sistem točkovanja, za katerega menijo, da je najbolj pravičen. Da je razvoj prireditve uspeval, potrjuje povečevanje obiska Sam svoj čolnar – ta je bil že nekaj tisoč obiskovalcev v zadnjih letih, za kar gre zahvala tudi odličnima povezovalcema prireditve DKwaschen Retashy. Prav tako je organizatorjem v zadovoljstvo tudi dejstvo, da so se vračale tudi mnoge ekipe, pa čeprav je bilo kdaj težko zagotoviti povsem enake pogoje vsem sodelujočim.


Tako so skozi leta priplezali do jubilejnega čolnarja. Letošnji čolnar bo namreč že 10. po vrsti. Zgodil se bo v soboto, 10. avgusta na ŠRC Berek v Veliki Polani.

Organizatorji vse potencialne čolnarje spodbujajo, da izdelate plovilo in se bojujete za glavno nagrado 500€. Pravila za izdelavo čolna v principu ostajajo enaka in so dostopna na spletni strani Sam svoj čolnar, vseeno pa za 10. čolnarja uvajajo manjšo popestritev. In sicer v preteklih letih povratniška plovila, ki niso imela vsaj spremenjene “prednje maske”, niso bila zaželena. Ob 10. obletnici pa spodbujajo vrnitev (obnovljenih) plovil, ki so se kadarkoli v preteklih letih uvrstila na stopničke. Tako omogočajo ultimativni spopad med najboljšimi v pretekli dekadi. Od old-timerjev pa do lanskih modelov. Bomo morda videli spet “Kravja jahača”, “Gomiličke pirate” in druge čolnarske legende?

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2013 ob 12:46 Filip gost

      Vsaka čast! Prireditev je res super in gredo jim vse čestitke in pohvale za nekaj drugačnega in zanimivega. Pridem tudi letos!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2013 ob 15:26 vseved gost

      Prireditev je res super, čestitke organizatorjem! Uredništvu pa pripomba: pika se postavlja za vrstnilnimi števniki, kar pa "10.let" nikakor ni! Toliko!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.08.2013 ob 15:28 vseved gost

      Popravljam svojo tiskarsko napako: pravilno je "vrstilnimi"

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.08.2013 ob 22:00 sajo gost

      Hmmm matematika mi je nej glij šla dobro od rok samo mislin ka če je leta 2004 bilo to prvič te je še nej 10 let ali?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2013 ob 7:52 nekdo gost

      sajo, si nas res prepričal, da ti matematika ni šla :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.08.2013 ob 8:06 matematika gost

      Ja, ampak, če je 10. po vrsti, še ne pomeni, da obstaja 10 let. Če si se ti rodil leta 2004 sedaj nisi star 10 let ampak 9.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.08.2013 ob 9:57 aaa gost

      ja...samo si pa že mel 10 rojstnih dnevov :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.