https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pomurski poslanci na počitnicah

07.08.2013 ob 8:00  

Pred tremi tedni smo povprašali pomurske poslance kako bodo preživeli letošnji dopust ter kaj se poleti dogaja v parlamentu. Od šestih sta se do danes odzvala dva poslanca, Jasmina Opec in Branko Ficko. Po objavi prispevka se je oglasil tudi poslanec Jožef Horvat. V času parlamentarnih počitnic pa v državnem zboru potekajo nekatera redna vzdrževalna in obnovitven dela.

Jasmina Opec

Večino časa med parlamentarnimi počitnicami bom preživela v Prekmurju, v krogu družine in prijateljev. Veliko bo - je - srečanj z volilci in obiskovanja prireditev, ki se tekom pestrega poletnega dogajanja odvijajo v domači pokrajini. Zdi se mi prav, da poslanci vsaj tekom poletja s svojo prisotnostjo na raznih dogodkih in prireditvah pokažemo vsem, ki se trudijo za družabno, športno, kulturno,... življenje v Prekmurju in to delajo večinoma prostovoljno, da cenimo njihov trud in delo v korist skupnosti. Nekaj poletnega časa bom preživela tudi v Ljubljani, v Državnem zboru, v pripravah na zahteven čas po parlamentarnih počitnicah. Parlamentarne počitnice bodo tako pestre in delovne, zato bo zgolj par dni namenjenih spontanim izletom in odkrivanju še neodkritega. 

Branko Ficko

Do 1. avgusta bom opravljal še določene odprte zadeve vezane na pripravo zakonodaje za mesec september: Zakon o vodah, ZKGS itd., dela v lokalni skupnosti in gospodarski sferi. Odsotnost planiram po 5.8. do 15.8. Relacija je še odprta-last minute. Potem bom spet v Pomurju, s 24.8. se v Gornji Radgoni začne 51. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, kjer imam obveznosti.

Jožef Horvat

Tudi v času parlamentarnih počitnic je veliko obveznosti. V petek, 26. julija, sem prisostvoval podpisu pogodbe za sofinanciranje Pomurskega vodovoda - sistema A. Pri tem projektu smo pomurski poslanci pokazali vzorno enotnost in si od začetka tega mandata prizadevali, da bi se projekt čim prej začel izvajati. Pričakujem tudi čimprejšnji podpis sofinancerskih pogodb za ostale sisteme. V nedeljo, 29. julija, sem se kot predsednik Odbora za zadeve EU udeležil spominske slovesnosti pri ruski kapelici. V torek, 6. avgusta, sem v Državnem zboru sprejel novo veleposlanico Zvezne republike Nemčije. V tem tednu me čaka še aktivno sodelovanje na 10. srečanju združenja Evropskih vasi štorkelj v Veliki Polani in na okrogli mizi v okviru Büjraških dnevov na Otoku ljubezni.

Praktično imam tedensko najmanj tri obveznosti, za katere mislim, da bi bilo neodgovorno, da bi odpovedal sodelovanje. In to je razlog, da zaenkrat z ženo še nimava načrta, kje in kdaj preživeti vsaj nekaj dni dopusta. Res pa je, da sem doma zelo rad, saj me čez leto praktično ni v domačem kraju.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2013 ob 12:02 morski jejž gost

      naj jih meduze,sršini,ose pa morski jejži spopikajo bando pokvarjeno..kakše počitnice za tau bando štera se dela norca iz nas pa nan se spokrala.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2013 ob 12:54 niko gost

      kakšne počitnice ? celo leto so odsotni z dela vsem 90 plavi pa na borzo!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.08.2013 ob 16:53 moik gost

      jebeni luftarji, kaki dopust.. ova opec se je lepo nekomu vrivala.. prej je kavo kuhala pa pošto nosila, zdaj pa je kar poslanka.. wau!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.08.2013 ob 21:08 ne gnjavi gost

      Opecova je vrla deklina kelko jo ge poznan pa to dobro. Za nas se je vedno gor postavila fickoja pa zal ne poznan telko

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2013 ob 6:47 mini gost

      Dajte slike s plaže.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.